Citiraj:
Originally posted by msvrtan
frend koji studira na fsb-u klime i grijanja (tak nekak) je rekao da je oko 4C najbolje...klima nije da hladi nego da osvjezava zrak...
nisam ziher da je to zbog kvarenja klime nego zbog utjecaja na covjeka...
toplotni udari nisu dobra stvar..slicno kao i dekompresija pri ronjenju..lako te ubiju nagle promjene..nije bed ako si stalno u istome...cim promjenis nadrapao si...
|
Upravo tako. Iako ni klimi bas nije gust kad mora hladiti na 18C a vrata ducana su otvorena.

Problem je upravo u toplotnom udaru, ali to mnogi ne razumiju. Ako vec imate klimu na 22-24, a vani 32+, sat vremena prije nego idete van, stavite na 26-28 klimu, da se aklimatizirate. Naime to je veliki sok za organizam, jednako kao i budale koje vole koristiti klimu u autu iako ce se voziti nekih 10ak minuta, tj voze se pogradu i stalno ulaze-izlaze u auto, pa je to sok. Malo na 50C (na suncu), malo na 35 (u hladu), malo na 20C (u autu). I onda se cude kad im se glava raspadne ili srce otkaze. *ebo vas ljudi i ljudski organizam je samo stroj, uz koji bi trebala doc uputstva. Zalosno je sto se mnogi prema svom kompu ponasaju bolje nego prema svom tijelu. Znaju sve sta smiju, a sta ne smju s kompom, koja mu je idelana temperatura i zasto. A kad im kazes da na 42C koaguliraju bjelancevine u tijelu, onda te blijedo gledaju i kazu "A ja mislio da tijelo moze do 60C, kao i moj Athlon". Dobro, malo karikiram. Oprostite na ovak dugom postu, ali stvarno sam iz iritiran ljudskim ponasanjem.