View Single Post
Staro 30.06.2006., 15:32   #1
oko_didovo
Registered User

Datum registracije: Jun 2006
Gigaset SE555 i Qos za VoIP

Ej ljudi,

Da li se je tko igrao s QoS za VoIP ?

Za one, koji mozda ne znaju, pravi QoS za VoIP ce uredno prepoznati VoIP pakete kada krenu, i osigao s timurati alocirani bandwidth.

Se555 ima QoS za VoIP, no, slobodno mozes postaviti VoIP i na Exactly 100%, ali ce ipak doci do sjeckanja VoIP prometa dok traje bilo kakav UL s nekog racunala na mrezi, npr, veliki attachment u mailu moze totalno killnuti VoIP.

Ne kazem da ne radi i ovo sto SE555 ima "pod QoS, ali po meni nije rijeseno kako treba.

Jedno pitanje - u advanced settings - Internet - Internet Connection ima QoS class, da li se tko igrao s tom postavkom ?

Naime, ima 3 mogucnosti, a to su: VBR, CBR, UBR, a moja pretpostavka (u svapskim uputstvima nema njanci nijedne riječi o tome) je da se radi o postavkama za QoS za varijabilni, konstantni i koisnički definirani Bit Rate. E, sad, kad se postavi jedna od VBR ili CBR opcija, pojave se jos neka polja i troslovcani akronimi uz njih, koji me ovako otprve bas i ne asocijaraju na nesto poznato.

Slutim da bi to mogla biti igra s portovima i alocirani bandwidth, sto bi bilo vise nego lijepo, ali mi teoriju rusi nemogucnost unosa 5-znamenkastog broja u ponudjeno polje.

Itd...

Bit cu zahvalan ako netko podijeli moje glasno razmisljanje :-)

Pozdrav,

oko_didovo
oko_didovo je offline   Reply With Quote