Dakle, stigao mi San Diego 3700+ iz daleke Americije, a posto mi je taman izgleda prdnula stara maticna A7N8X (zanimljiv problem sam po sebi - kad zapalim komp, aktiviraju se svi hardovi i optika, ledica na ploci pokazuje da ima struje, USB portovi daju struju, al se ne zapali graficka, nit proc, a bogami nit cooler na procu, koji radi - isprobao sam ga. Go figure.), treba upariti proc sa nekom plocom.
Sad, posto nisam bas prebogat, ideja mi je uzet neku plocu do 700kn, koja ce mi za tu lovu pruziti kao prvo stabilnost, a onda moze i neki overclock, stajaznam kolko se opce moze izvuci iz ovog proca. U uzi izbor su mi upale:
Asus A8N5X
DFI Infinity NF4-DAGF (citao tu na forumu da je zvuk dosta banana na ovoj?)
Foxconn WinFast NF4UK8AA-8EKRS (koje ime, a?)
Sve ploce su negdje izmedju 550-650kn, sto mi je cjenovni rang.
Okej, posto vidim da se tu ljudi dosta bave overclockom, itd., sto mislite koji je najbolji izbor? Zvuk mi i nije tako bitan, imam Live! staru koja ce ici unutra, planiram nabaciti Leadtek 7600GT sa Vf700AlCu (cooler vec imam na 6600GT hehe), bitno mi je samo dal ce mi ostat bar 2 PCI slota prazna za mreznu i tu lajvicu, te da li se moze zamijeniti aktivac na northbridgeu sa nekim Zalmanovim pasivcem da ga ubijem do kraja i da mi stane jos ova grafulja, tj. da ne udara u pasivac. Zalman i ja smo vec dugo prijatelji, prvo je sjeo 7000AlCu kojeg mislim prenest i na ovog San Diega, a onda je dosao i Vf700AlCu koji je isto nelosh komad opreme.
Pa, eto, sta preporucate? Koja je dobra da bude stabilna, i da to sve radi kak treba?
E, da, jos jedno pitanje: mislim uzeti Seagate 250GB, onaj Sata2 sa NCQ-om, i ostaviti stari PATA Maxtor 80GB - ocu imati kakvih problema sa tim SATA diskom, jer sam cuo da se NF4 i SATA diskovi bas ne slazu najbolje? Ili je to ispeglano? I dal opce ima kakvih razlika izmedju SATA1 i SATA2 na ploci, tj. dal cu izgubiti taj ah-tako-dragocjen 0.5MB/s prenosa ako ploca ima SATA1?
Jesam sto zaboravio? Hope not... Ajd raspalite