View Single Post
Staro 25.06.2006., 22:15   #14
grga
PC Ekspert

grga's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
bad hard

Probaj sa drugim molexom i ostalo kako su ostali forumasi rekli , pa ako i onda nema rijesenja mislim da je disk - mislim da nije napajanje jer bas nije da malo radi , a malo ne ,ili ode ili radi, a chieftec 350W kvalitetno napajanje - osim ako imas prejake ostale komponente pa je preslabo za to , ali bi se vecinom u tom slucaju cijeli komp ugasio.

Prije bi rekao da crkava elekronika diska a to moze biti svasta . Problem nestaje kad se iscupa pa spoji molex jer mozda je stvar u kapacitetu keramickih kondica koji se konacno napune na potrebnu vrijednost, jer ocito gube kapacitet u oscilatorskom krugu. Ali moze biti više stvari . Mislim da nije stvar u kontaktima ( da je barem samo to ) na kablovima, nego mozda na plocici diska pa kod promjene temperature ili mehanički dolazi do nekog istezanja materijala i gubitka kontakta. u svakom slucaju nije dobro. Backup diska je svakako preporuka ili detaljno mjerenje istog. ( jer se taj disk hladi, ili je u vrucoj tamnici bez ventilatora pa se gasi radi temperature)
160 GB PATA@Seagate Baracuda
Asus DRW-160P
Xerox XL775 LCD - 17
SUN GDM20D10 - 20
DAT - Archive Pyhton SCSI
CHIEFTEC BIG TOWER DA-D1WD
COOLERMASTER 550W - RS-550-ACLY
UPS - Best Power Server Fortress 2KVA
grga je offline   Reply With Quote