View Single Post
Staro 25.06.2006., 14:39   #23
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Swarm dude
A i meni se čini da se AMD neće proslaviti oko AM2, nekako mi se AMD čini preinertan u ovom trenutku. Zasada su još u 90nm procesu,a noviji procevi su donijeli podršku za DDR2 i gotovo ništa više (i novi socket također) dok se Intel probudio i nema više šale s njim,barem tako osobno mislim. Intel je već su izbacio pokusni 45 nm waffer dok AMD tek priprema FAB38 za 65 nm (ispravite me ako griješim).A što se tiče proceva, ipak smatram da ću upiknuti jednog Core 2 Duo E6300 kad se bude pojavio kod nas. Bit će mi ugodnije raditi sa njim na Visti a osim toga, trebat će mi i neka DX10 grafa a znamo da je s.478 već zastarjela platforma.
Da ali mislim da AMD "kasni" sa promjenom procesa - jer im netreba...

Oni nemaju probleme sa grijanjem i potrošnjom koje imaju zadnje serije iz Intela i s obzirom na to - nemaju potrebe bacati lovu na razvoj drugog procesa i utrku s Intelom u tome, jer je ni nemogu dobiti...

Intel si može i mora to priuštiti jer nema drugog izbora da dobije utrku i mjesto "vodećeg" nego da povećava takt i broj jezgara : baad : jer je AMD arhitektura jednostavno bolja za današnje potrebe kućnog (pa i profesionalnog) kompa...

Tako da im je jedini način da u BOX pakiranju Pxx procesora neće morati isporučivati 1kw certified PSU da smanje nanometre...

Dal bi ti kupio npr Intel proc kojem treba 700w RP snage PSU da radi koji košta 1000+ kn ili AMD-a koji je praktički identičnan u radu a radi OC-an na 400W RP PSU-u od 200-300kn?

A AM2 je nužnost (zbog DDR2-ke) i vjerojatno će bit dobar socket, ali stvar je u tome što on ne donosi onlko boljitaka kolko je svojevremeno donosio s939 (pravi DC npr.) i zato sam i ja nedavno kupo ovaj s939 komp...

Čekao sam AM2 ali kad sam vidio testove - jednostavno se ne isplati ulagati u sve to da vrtiš neki Sempron na socketu AM2 ako već imaš dovoljno dobroga DDR-a još se 3-4g može dobro furati...