Citiraj:
Autor vjekson
Zanima me koliko šteti komponentama to dizanje fsb-a i dokle je preporučljivo ići?(voltaža,htt,fsb...)
Znam da kada se počne pregrijavati proc nevalja i da treba smanjivati takt ili staviti bolje hlađenje!Ali što je sa ostalim komponentama,koliko one trpe?
Množitelji su zaključani na 33 pci i 100 pci-e !!!
|
Dizanje FSB-a ne štetikao takvo, ili radi ili ne radi, a posebno obziromda su ovi A64 nešto drukčije koncipirani, oni mogu podnjeti uistinu velike ekskurzije jer im memorija ne "smeta" u dizanju fsb-a...
Dakle stavi na vrijednost koja i najbolje odgovara (odnos potrebnih napona, frekvi koje oćeš postići i grijanja tj. ukupni takt) na tvojoj ploči...
HTT drži ispod 1000 i nećeš imati problema, nekad treba na nekim čipsetima ditati napone ali to je već druga priča...
Uglevnom sve iznad 700-750 je dovoljno brzo...
Voltažu je pametno držati unutar +10% od nominalne osim kad si 100% siguran u to što radiš, a to je npr kod BH5baziranih memorija i sl...
Dakle (prosječno):
Venice
do 1.55V
Ram
do 2.85V
NF4 čipset
do 1.65V
Za ovaj Uli neznam koliki mu je osnovni napon ali vjerojatno je tu negdje...
Ostale komonenete od fsb-a i klokanja proca na s939 - ne trpe...
Samo čipset i procesor sudjeluju (uz svoje naponske sklopove naravno) u oc- raboti tako da svi uređaji nakalemljeni na PCI i PCI-e koje su lockane nemaju veze s oc-kom centra osim po pukupnoj potrošnji struje...
Osim ako se cjela kanta na kuha, ali ako se kod mene ne kuha sa samo jednim ventom, ne vjerujem da će se kod tebe...
Eto baš sam mjerio full load grafe + procesora (Spinter Cell: Chaos Theory oko 45min igranja) - 42C na 1800rpm Kad dođe ljeto vjerojatno će se i palit full okretaji pod loadom ali nema veze...