View Single Post
Staro 21.05.2003., 19:21   #6
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Jelc
Pa i NVidia je isporučivala prve pošiljke FX 5600 Ultra na 350-350,sad se pak isporučuju na 400-400 ,ta grafička bi se trebala cijenovno mjeriti sa ATI 9600 PRO pa su je izgleda odlučili još malo nabrijati...

ATI je pak prvo osakatio i malo promijenio GPU za 9000,i PRO modele,pa onda 9100 koji je u većini slučajeva bio 8500 LELE,neki modeli su čak delali na 230/200 ,onda 9200/9000 sa 8x AGP/...

I sad 9600/PRO modeli,prvi ATI-jeve grafičke u 13mikronskoj tehnologiji.

Koja je brat-bratu slabija od 9500 PRO.

Meni se nekak čini da će na tržištu biti pun kurac slabičkih low-end modela,par modela "visoke i više"klase,a da će ponuda u srednjoj klasi/oko 200$/ biti najslabija.

Sad za te novce možeš kupiti 9500 PRO ili 9700 kod švercera,kad se ti modeli povuku u srednjoj klasi budu FX 5600 PRO i 9600 PRO i vulgaris modeli za sličnu lovu...

Meni se to baš ne čini kao dobra vijest.

Dakle-ako NVidia ne "pregrize govance od slona" i ne lupi neku prihvatljivu cijenu 5600 ULTRA i jačih modela otići će tržište u ....
Mislim-kaj se nas tiče,i kupovine jeftinijih grafulja.

Treba uzeti u obzir i da su stopirali isporuku 5800 modela-valjda da ne prođu kao i sa TI 4x serijom,kad je škvadra masovno kupovala TI4200 koji se super dao nabrijavati...

Ali...treba to sve gledati i sa vedrije strane-procovi i memorije nisu nikad bili jeftiniji,jebiga...pa "na crno" za 700 kuma dobiješ 1700+ i 256 mb,pa si tako i sa starom grafuljom može igrati skoro sve igre na tržištu
Ma gledaj kak god okreneš grafičke kartica su danas enormno precjenjene i preskupe. Mislim kad svaka nova high end grafulja košta oko 5000 kn onda ti je sve jasno. Jebiga sve to prati velika marketinška buka a na grafulje rulja još uvek najviše pada. Mislim kad pogledaš cijene ostalih kompjutorskih komponenti fakat ostaneš u čudu kak su grafulje skupe. Ni najnoviji proc danas više ne košta kolko najnovija grafulja. To je činjenica, i vani se žale na to a kod nas su cijene još gore.
Mislim da će 9600 kad dođe koštat preko 2000 kn kaj je puno previše ta naše prilike.
No kaj se tiče jefitinog proca i ostalog sve mi se više čini da bez dobre grafičke baš i ne budeš mogel igrati novije igre. Kolko sam vidio sve novije stvari jako dobro znaju iskoristiti noviju grafičku čak i ako se radi o tipu igri koje su tradicionalno ovisile prvenstveno o jakom procu.
pinsla je offline   Reply With Quote