Tema: Stand by
View Single Post
Staro 22.05.2002., 09:34   #15
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by miato Ma daj neda mi se sad tu s tobom svadati...
al ako kazem da treba restartati windowse, onda treba, valjda znam iz osobnog iskustva!!!
Ajde probat cu ti pojasnit...
Ak imas hibernaciju, komp ti se ne boota ispocetka, nego od odredenog mjesta (neznam tocno) i uglavnom ispadne da ti dode do windowsa za 10tak sekundi. (no citao sam da to nije dobro koristiti)
S druge strane, ako oces imati tu hibernaciju i standby, moras imat upaljenu mreznu s kojom se dize duze 30tak sekundi!
i sad ne svacam kaj nije jasno! pa naravno da bi htio sve, da imam hibernaciju, da mrezna radi i da se komp normalno dize. Al ocito to sve ne ide zajedno!
SI SAD SVATIO?
Ne svadim se ja, vec me zanima. Sto se tice hibernacije, nisam jos nigdje cuo/procitao da je to stetno. Nije mi jasno sto bi tu bilo stetno. Kada ga posaljes u hibernaciju, trenutno stanje RAMa se prepishe na disk na za to vec prije rezervirano mjesto. Nakon toga mozes istekat komp iz struje i neces mu napraviti nista, i dalje ce biti u hibernaciji. U stvari je sam komp ugasen, ali su Windowsi u hibernaciji. Sljedeci put kada upalis komp, prvo ce se dizati BIOS ploce, prepoznaje uredjaje, itd... i kada dodje trenutak da pocne dizati Windowse, ne dize ih nego samo prepise stanje u RAM i Windowsi rade, sa svim sto je u trenutku hibernacije bilo upaljeno.
Moje iskustvo je pokazalo da W2k ima bolju hibernaciju od XPa, jer mi se u XPima zvucna cesto nije probudila, dok pod W2k sve radi. Koliko dugo se dize iz hibernacije ovisi o kolicini RAMa i brzini diska, mrezna tu nema nikakvog utjecaja. Osim ako imas DELL ili tako nesto s mreznom na ploci i u BIOSu upaljenom mogucnostu DOS mreze (ili tako nesto) pa ti pri dizanju BIOSa mrezna trazi DHCP.
A sto se tice restarta, potrebno je samo ako sam program nakon instalacije to javi, a ne uvijek. Ili?
gpremec je offline   Reply With Quote