View Single Post
Staro 24.05.2006., 16:38   #10
d tjuner
Von der Kratki Spoj

d tjuner's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
@rabbit08
zyxela nemoj mijenjati za se555 - to bi bio promasaj. Radje pogledaj tu na forumu ili njuze ako netko to prodaje. Zna ih biti po cijeni izmedju 250 i 450kn. Malo je cudljiv sto se tice settingsa ali za na net je ok. Bilo kakva mrezna komunikacija vise od neta je koma...
Sto se tice canyona wf514, mislim da je to pristojna igracka, samo ima jednu manu (bar je imao ovaj koji je meni prosao kroz sake) - wan port. Naime, ako dsl modem prikopcas na wan port, to jednostavno ne funkcionira. Ali ako modem ubodes u lan1 port onda je sve 5. Samo modem onda mora imati 'prvu adresu' a ruter 'drugu', pa tek onda uredjaji -> npr. modem 192.168.0.1, ruter 192.168.0.2, i onda dalje kompovi... Modem pustis u bridge modu, a ruter pustis u ruter modu. Drukcije moj primjerak nije htio raditi. I nisam 100% siguran da je imao wpa-psk enkripciju...
Mogu ti preporuciti i d-linkov DI-624 adsl ruter - nije nista spektakularno ali radi pristojno. Vec skoro dvije godine trpi svakodnevno vadjenje masti istovremeno vrteci lan-partyje, surfanje i skidanje filmova. Zna tu i tamo zablesit, ali restart to rijesi.
Po cijeni je tu negdje i Buffalo. S njim se nisam susretao pa ni ne znam moguce probleme.
Kartice ti ne trebaju - centrino (ako je stvarno centrino) ima wlan opremu, a ako ti je ruter blizu, stolni komp spoji preko lana. Ako bas zelis sve preko wlana, dobro rjesenje ti je canyonova wf511 pci. I nije skupa.
Custom vodeno@CPU&GPU
Lova?! Lova nije problem. Love nema
d tjuner je offline   Reply With Quote