22.05.2006., 23:10
|
|
Banned
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Autor Sky
Skužio bi da te igre hićaju pa da visiš cijeli dan za kompom i gubiš vrijeme umjesto da učiš, ali sam kažeš da te to prošlo, pa mi nije jasno što radiš za kompom da jedinice toliko lete...
Anyway, Nema ti što biti nejasno, BH5 (5 nanosekundi - dakle, podijeljeno sa jednom sekundom daje 200 MHz) je Winbondov čip napravljen u 130 nm tehnologiji, certificiran za rad na 200 MHz, BH6 je ista stvar samo su nešto lošiji ( 6 nanosekundi : 166 MHz, ali u OCanju idu negdje oko 5 MHz manje od BH5), CH5/6 je napravljen u 110 nm tehnologiji što je donijelo više čipova po wafferu, ali nažalost i slabiji OC, UTT je kasnije napravljeni BH/CH čipovi koji nisu prošli testiranja (UnTesTed) čime je dobiveno smanjenje cijene (speed binning je skup proces), ali se i srozala kvaliteta samih čipova. Tako se može dogoditi da na jednoj pločici UTTa bude 7 fenomenalnih čipova i jedan šrot koji koči cijelu pločicu.
Neki proizvođači (Geil One BH) su izabirali čipove, no to je podiglo cijenu, a više baš nije bilo smisla gurati niske latencije (koje su odgovarale AXP, ali više nisu toliko bitne za A64, a Intelu je oduvijek bilo svejedno s kojim latencijama mema radi).
Moja preporuka je da se okaniš kompa do kraja školske godine, prodaš tu memu i kupiš si 2x1 Gb kvalitetne memorije tipa SuperTalent ili Samsung i zaboraviš ganjanje benchmarka osim ako te to baš ne hića.
|
pa vidis da cjele dane visim na ovom forumu,nije da bas nist ne igram,samo gtr i gtl....a kako da se okanim kompa??da mozda ucim,ko lud 
|
|
|