View Single Post
Staro 22.05.2006., 21:22   #2
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor rabbit08
htio bi si doma napaviti bežičnu mrežu (spojit komp i laptop da se međusobno vide, da mogu na internet, i to bez žica)..
i sada sam u dilemi...

da li da ubodem neki ADSL router u nekom PC shopu i spojim ih preko njega....
recimo: Acces Point + Router, CANYON WF-514, 54 Mbps 2.4GHz, 4x LAN 10/100, firewall, NAT, DHCP, External Cijena 397,00 kn (sa PDV-om), iz hg spota

ili da zamjenim zyxel adsl modem (radi savršeno od prvog dana, bez ijedne greške) s nekim WLAN routerom iz ponude t-com, vidim da nude siemens SE 555..

jedino kaj me muči je to da sam čuo da siemens nije baš pouzdan - problematičan je, diskonektira se sam od sebe i sl.. (negdje od nekoga)...

još me zanima da li za latop trebam kupiti neku dodatnu karticu, jer on je "centrino" certificiran ili kako bi se to već reklo...
desktop računalo mi ima ploču ASUS P4P800 i za njega sam sigran da trebam wireless mrežnu karticu..

pa sada mi preporučte neke kartice i drugu opremu i otprilike mi recite koliko me to košta para....

hvala unaprijed...

Ako ti Zyxel radi dobro bolje nemoj to mjenjati nego samo kupi wireless router. Bio sam vrlo zadovoljan sa linksys routerima koje sam nabavio iz Engleske, kupio sam jedan dva iz Hgspota i imao sam velikih problema sa nestabilnoscu, tako da sam sada presao na Buffalo wireless uredaje koji imaju brzi procesor i stabilni su.

Imam Siemens 515 router/modem i dosta je nestabilan stalno se zamrzava tako da nikako ne preporucam to, Siemens 555 ima isto neka debilna ogranicenja.

Znaci uzmi si ovo u hgspotu:
Acces Point + Router, BUFFALO WHR-G54S, 125 Mbit/s 2.4GHz, 4x LAN 10/100 Mbps, firewall, DHCP, External 794,00
Mrežna kartica wireless BUFFALO WLI-PCI-G54, bežična mreža 54 Mbit/s, PCI 291,00

Stavis svoj zyxel u bridge mode i to ce raditi stabilno.