E ovako imam onaj standardni Elcon Adsl modem/router iz t-coma i jos jedan 4 portni canyon router(neki najosnovniji, često sam ga viđao okolo, čini mi se da ga svi imaju) i 4 kompa u mreži....
I trebalo bi sad to sve spojiti da radi...e kako? Mislio sam da je ovo iz t-coma samo modem pa router nece bit problem spojit, e nije, s***************ah se u startu.
Kako spojit ta dva routera a da radi net; probao sam kombinaciju da adsl router zove tj ostvari vezu pa da sve prosljeđuje drugom routeru a on kompovima pa nije išlo(veza se ostvari, al ovaj ništa ne prosljeđuje), i kombinaciju da adls router radi kao bridge a da ovaj obični zove i opet ništa(ne može uopće vezu ostvariti)
Sad sve to radi tak da ovaj jedini LAN port sa adsl routera nisam ukopčao u WAN port ovog običnog već u jedan od 4 LAN porta pa sad ovaj obični router ustvari radi kao switch samo sto onda mogu spojit 3 kompa jer 3 LAN porta ostaju slobodna...
Surfao sam malo u potrazi za riješnjem po forumima i najčešći ako ne i jedini odgovor je bio "You should by a switch". Znam da je to najlakši i najpametniji odgovor al kako rekoh s***************ah se u startu i šta je tu je... pa ak neko bar otprilike zna kako bi išlo riješenje da znam u kojem smjeru da prčkam i probavam, neka vizija bilo šta...:confused: