Da i ja nesto dopisem ovdje..

Imam SB Live karticu kupljenu prije 2-3 godine, cim su izasle, kosatla je ko sam vrag. Kroz moj komp ih je proslo poprilicno dok se nisam zaustavio na doticnoj. Posto mi je jako bitna kvaliteta zvuka iz kompa, tu stvarno nemam razloga braniti niti jednu firmu koja proizvodi iste. S ovom karticom nisam imao nikada problema, ni u midi radu ni u audiu. To je kartica koja definitivno ima najbolju dinamiku i najmanji sum (sto su dvije osnovne stvari na koje se mora obratiti paznja kod kupnje). Doma imam sistem na koji se cuje doslovce sve, pa znam sto govorim. Kvalitetan zvuk (in/out) mi je potreban stoga jer kupujem ploce i prebacujem ih na hard-disk. Probao sam i studijske kartice (Yamaha-cca 1300€) i mogu reci da SB Live, sve i jedna do Audigya, ne zaostaju puno u audiu, cak jako malo, sto za te novce...
S druge strane, instalirao sam nekoliko Audigya, i samo s jednom nisam imao problema kod instalacije. Susjed ima Audigy i kad njemu treba nesto preinstalirati, jer se on stvarno ne kuzi u to, dobijem sijede kad dodjem do instalacije zvucne...(sve su isle na VIA chipset, osim one jedne..

) Najcesce sam problem rijesio sistemom promjene mjesta u PCI utoru i zadnjim driverima, ali ne uvijek. Rijesis jedan problem, pojavi se drugi. Pucketanje u zvucnicma je jako cesto iz vise razloga, ne toliko sto je to losa kartica, dapace, nego sto je osjetljiva na input (bilo externi bilo interni-wav, mp3) jer doslovce radi kao predpojacalo. Iz iskustva, pucketanja u mp3-cama cete u vecini slucajeva promijeniti promjenom codeca, na intelu sam koristio fraunhoferov, no sb live se bolje ponasa sa lame-om...
Sto se tice Terateca, odlicna kartica, ali malo je fali u dinamici, sum je, recimo, zanemariv i kartica je jako dobra, ali u cijeni nisu daleko, a SB Live ipak ima bolju dinamiku, sto se stvarno osjeti na nekom boljem sistemu.
Neki dan sam instalirao jos jednu Trust karticu, HG spot, 200 i neka kuna. Prva instalacija je isla na foru da to ne moze raditi za te novce...ali radi, stovise, jako, jako dobro..eto. Tko nema novaca za nesto skuplje, a zeli stvarno dobru karticu (sve vise vjerujem da se tu neko zabunio u pisanju cijena), neka uzme Trust i nece pozaliti. Toliko, pozdrav svima.