View Single Post
Staro 13.05.2006., 16:12   #6397
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Autor G0RKI
Moram kazat kako je nevjerovatno kao ovaj mitraljez skida u igri...u usporedbi sa thompsonom ili PPS-om! Nije normalno da na daljinu NE skida nista losije nego puska... : stoopid Ako nisanis njime...
Jasno da bolje skida na daljinu, jer su i Thompson i PPSh submachine guns, ili ti podpuškomitraljezi ili ti na hrv. automati. otvoreni zatvarač sa statičnom udarnom iglom, koriste pištoljsko zrno ( 9mmMP40, 7.62PPSh), manje su precizni a otovreni zatvarač je magnet za prašinu blato i sl, uz to imam amnu da kad puška paden na pod zna sama opaliti.

MP44 je druga stavr ima zatvoreni zatvarač s pomičnom udarnom iglom, dužu cijev, te rade na pricipu izmjene plinova a ne na principu slobodnog trzaja zavarača, koriste skraćeno ili normalno pušćano zrno ( 7.62×39mmAK 47, odnosno 7.62×51mm Heckler&Koch G3, FN Fal, te danas 5.56 NATO Heckler&Koch G5 i 5.45Rusija Novi AK). Zbog zrna koje koriste imau veći domet a zbog sistema veću preciznost od automata.

Zašto se sada koristi manji kalibar zbog dva razloga, puška je lakša, te zbog dokritine da se ranjavanjem vojnika iz strioja ozbacuje bar dva vojniak dok se s ubijanjem izbacje smao jedan. Tako su to objanili mom frendu U Bundeswehru. Nedostatak je da je zrno puno slabije te da je potrošnja strljiva kod nečistog terena veća, ( manja masa i snaga, te zrno bude lakše skrenuto s predviđene putanje).

Vjerujem da će Feldwebel Rak moći po ovoj temi reći puno više od mene.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote