Tema: SB Live! 5.1
View Single Post
Staro 17.05.2002., 09:46   #23
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Bas sam neki dan razgovarao s Ozrenom oko Live! 5.1 zvucnih i obojica smo primjetili da postoji barem tri razlicite revizije tih kartica. Najzanimljivije je da fizicki drugacije izgledaju, dok Creativa nikada nije rakao da postoji vise revizija Live! 5.1 kartice.

Zanimljivo je da npr. PCI 128 postoji u barem nekih 7-8 revizija, ali to znaju i kupci i Creativ. Za primjer:
1. Kod frenda sam instaliravao w2k i sami Windowsi su prepoznali PCI 128 karticu, stavili drivere i kartica je radila. Savrsenstvo.
2. Na poslu installiravam w2k (s istog CDa) i ne prepozna mi PCI 128, cak se dobrano namucim da s Creative-ovog sajta skinem drivere s kojima je normalno proradila. Mislim da je bilo rijec o reviziji 4810, ali nije htjela proraditi s driverima za 48xx, vec s driverima za 5xxx.
Oba stroja imaju BX chipset, da nebi sad netko reko...

Ispada da je kupovina Creative zvucnih prava lutrija, a osobno sam izgleda upravo popusio sa svojom Live! 5.1.

Da ne ispadne da pljujem po Live! 5.1 u potpunosti: Ista ona koja mi je radila sranja na Abit KT7A-RAID ploci (VIA KT133A), vec neko vrijeme savrseno radi na Iwill BS100 (Intel 440BX).
Istina je da nema toga sto ne radi na BX-u, i to onako kako treba.
gpremec je offline   Reply With Quote