10.05.2003., 11:08
|
|
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: i875 vs. i865
Citiraj:
Originally posted by gpremec
Kako nisam previse pratio (detalje) oko ova dva chipseta, a svi su prihvatili da je i875 bolji, zanima me koja je prava razlika izmedju i875 i i865 chipseta. Razlika u cijeni ploca s jednim i drugim chipsetom biti ce povelika (zapravo vec i je, sudeci po Autronicu), a po osnovnim specifikacijama vidim da nude iste stvari (400/533/800MHz FSB, AGP 8x, Dual channel DDR), dok jedinu pravi razliku vidim u southbridgeu (ICH5 vs. ICH5R).
Dali je to i jedina razlika?
Usput, ako netko ugleda Asus P4C800 (ne Deluxe) negdje u cijeniku, slobodno mi javi. Problem je u tome da svi pisu bez onog Deluxe, ali se zato da procitati po opremi u opisu ploce. Ova vulgaris verzija trebala bi biti 1400-1500kn (nagadjam).
|
Onako, off-topic:
Ubo sam si P4C800 deluxe, za sad ju tek malo "opipavam", no uzasno mi je sto u BIOS-u ne mogu memoriju nariktat na DDR400, nego samo na DDR333 (nemres vjerovat) - pretpostavljam zato sto nemam 800MHz proc. Inace, ploca je cisti ASUS. I, moram napomenuti da uz plocu NE dolaze dodatni USB portovi (inace ih ima 4), dodatni Firewire port (inace 1), niti dodatni COM port bracket, a ploca kosta po VPC 2000 kuna... Opako. Ali, zato dolazi sa 2 sata kabla, 2 crna ATA133 kabla i 1 crni floppy kabel, pored 2 SATA headera, ima i klasicni ATA133 header, tako da nam ne trebaju adapter da bi iskoristili RAID, sto je mrak.
A, sto se tice razlika, pored SB-a razlika je i u tom nekom ala super bypassu koji jako smanjuje latencije kada se cita iz RAM-a, pa je tu dobitak..
|
|
|