View Single Post
Staro 10.05.2006., 18:07   #20
LightForce1308
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii

LightForce1308's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
hvala na pomoći.

Ovako, nakon 5 dana žicanja napokon sam nabavio lan karticu ( PCI ). kartica je d-link stara oko 6g. čim sam ju ubacio uredno je prepoznata i mreža radi. sad sam na internetu tak da sam modem ubo u nju ( pci karticu ).
dakle mene muči moja integrirana mrežna...

kad modem spojim na komp preko mrežne kartice ( integrirane ) on uredno prepozna da je uključen kabel, da je veza 100mbit-a ali mi jednostavno neidu paketi. koda ga nešta blokira. u trayu imaju ona dva monitorčića koji blinkaju, i ovaj prvi ( send pretpostvaljam ) uredno blinka, a onaj drugi ni da se mrdne. kao odem na start - run - ping 192.168.1.1 ( IP modema ) uopće mi ga nenalazi. napiše destination unreachable.

naglašavam da je isprobano 3 različita kabela, s kojima modem uredno radi kad je uključen u PCI mrežnu. isto tako modem uredno radi kad je spojen preko usb kabla (combo verzija modema).

kad spojim laptop HPnx6125 na komp (crossoverom u integriranu mrežnu na kompu i mrežnu na laptopu ) javlja mi se potpuno ista stvar. oba imaju gigabit mrežnu, i između njih dvojice ( laptopa i kompa ) napiše na obojici da je utaknut kabel i da je gigabit mreža. ali opet neidu paketi. sharing napravljen, ali nema koristi. čak ni ping naredba neradi. disejblo sve mreže na oba kompa osim integrirane mrežne, i nenalazi me. ping isto napiše destination unreachable.

kad spojim modem na laptop laptop uredno prepozna vezu i spoji se na net.

znači problem NIJE u laptopu, kabelima, modemu.

knoppixom nisam probo zato što ga nemam. ako neko zna di ima za skinit bio bi zahvalan ( naravno ako je freeware, nekontam se u linuxe )

Meni se čini da je mrežna mrtva. dosad sta god sam probo nije upalilo. ako zna neko nekakav način da se zasigurno utvrdi.......
LightForce1308 je offline   Reply With Quote