View Single Post
Staro 04.05.2006., 11:14   #10
LightForce1308
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii

LightForce1308's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
ma nema to veze sa internet connection sharingom. mislim da nije nista softerski, znam mrežu namjestit, vječno visim po lanovima.

dakle, sad sam na internetu tako da sam spojio modem preko usb-a na komp, jer je modem combo, ima i ethernet i usb ( onaj elconov ADSL2253EU ).
kad modem spojim na komp preko mrežne kartice ( integrirane ) on uredno prepozna da je uključen kabel, da je veza 100mbit-a ali mi jednostavno neidu paketi. koda ga nešta blokira. u trayu imaju ona dva monitorčića koji blinkaju, i ovaj prvi ( send pretpostvaljam ) uredno blinka, a onaj drugi ni da se mrdne. kao odem na start - run - ping 192.168.1.1 ( IP modema ) uopće mi ga nenalazi. napiše destination unreachable.

potpuno ista stvar kad spojim laptop HPnx6125 na komp. oba imaju gigabit m,režnu, i između njih dvojice ( laptopa i kompa ) napiše na obojici da je utaknut kabel i da je gigabit mreža. ali opet neidu paketi. sharing napravljen, ali nema koristi. čak ni ping neradi. disejblo sve mreže na oba kompa osim lana, i nenalazi me. ping isto napiše destination unreachable.

neznam ali meni to od početka smrdi na firewall, ali mi je ovo prvi put da se srečem s nvidijinim čipsetom, pa neznam ni kak to radi ni di se može isključit. i koje da drivere skinem, koji provjereno rade?
LightForce1308 je offline   Reply With Quote