Ovdje bih htio da se uključe svi koji imaju što za reći o nforce2 i njegovim problemima, a prije svega o memoriji.
Dakle, imam Athlon XP 3200+ 2x256MB (SS) Kingmax SuperRam i Gigabyteovu ploču GA-7N400S-L. Ono što želim postići s tim hardwareom je ono što mi on maksimalno može i dat s obzirom na komponente. Jako sam puno testirao računalo sa svim mogućim postavkama i došao do slijedećeg zaključka:
nforce2 ima gadnih problema s dual channel modom!:mad:
Ono što stvarno hoću jest da mi FSB i memorija (dual channel) rade u omjeru 1:1. Memorija jednostavno ne želi raditi u DC na 400MHz iako su momorijske pločice koje sam kupio deklarirane na taj rad. Pokušao sam sve, pa čak i mjenjao latencije, međutim ništa. Napominjem da mi memorija radi na 400MHz u ne-DC modu ali se računalo smrzne kad ga jako opteretim. To bih možda mogao pripisati napajanju (Codegen 350W) ali nisam baš siguran?:confused:
Bio sam radio neke testove sa memorijom u DC dok sam imao Durona 800MHz sa istom memorijom i pločom pa niti onda nisam memoriju mogao natjerati na 400MHz. U to vrijeme sam radio nekoliko testova sa različitim postavkama memorije i zaključio (vrlo logično) da računalo najbolje radi kada je FSB:RAM=1:1.Memoriju sam mijenjao od 100% preko 133% do 166% (200MHz;266MHz;333MHz) dok je FSB kod Durona 100MHz.
Pošto tada memoriju nisam uspio natjerati na 400MHz, razmišljao sam da je to do slabog procesora, budući da ga prema manualu moja ploča ne podržava (ja sam ga koristio oko 2god

).
Je li netko imao sličnih problema na nforce2 chipsetu ili bi to mogao biti problem Gigabyteove ploče?