View Single Post
Staro 28.04.2003., 14:49   #1
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Visok FSB i problemi s bootom...

Dakle,kao što naslov kaže-sve KT400 i dio NForce ploča znaju imati problema pri restartu ako se voze na visokom FSB-u.
Na NForce se to rješavalo i novim revizijama chipset-a,na KT400 novim revizijama ploča...

Ponekad dolazi do korupcije BIOS-a,pucanja OS-a,i korupcije podataka na HD-u.
CrashFree BIOS
CrashFree BIOS allows users to restore BIOS data from a floppy diskette even when BIOS code and data are corrupted during upgrade or invaded by virus. Unlike other competing vendors products, ASUS motherboards now enable users to enjoy this protection feature without the need to pay for an optional ROM.

Ovo je ASUS-ova najnovija fora na A7V8X-X,ali i to je samo prva pomoć...

E sad-ako se stvarno pretjera do pucanja dolazi već pri normalnom radu,drugi slučaj je da do pucanja dolazi poslije/za vrijeme/restarta.
Testirao sam KT400 na 200FSB-u cijeli dan,preventive radi na 8x200,provjeravao integritetHD-a i podataka,sve štima-mogao sam tak voziti do imendana,vrtio sam SVE testove,ništa nije puklo.

E sad...jedino čega sam se ja "pametno" sjetio je da bi bilo poželjno prije restarta nekako software-ski smanjiti FSB na normalne vrijednosti,i da hvala na pitanju tako ostane i prilikom restarta...

Još da znam kako i čime-bilo bi dobro...
Ajmo malo-savjeti,prijedlozi,iskustva.
Jelc je offline   Reply With Quote