View Single Post
Staro 19.04.2006., 13:17   #1
m@tthew
AKA Vitez

m@tthew's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
MBO ili Napajanje?

Evo mene baksuznog po 10ti put.
Prije mjesec dana otisla mi je maticna. Prvo je skurila Athlona 2000+, onda T-bread 1700+ (prekrasan primjerak, smruc...), a sad kad sam napokon nabavio novu plocu i proc skuzio sam da je i Radeon 9800Pro ispustila dusu. Za Radeonku nisam 100% siguran, ako netko ima link do slike skurene jezgre, bio bih zahvalan, cisto usporedbe radi. No meni se cini da je otislo (oko jezgre je definitivno vidljiv utjecaj temperature), ne radi definitivno, isprobano na 2 kompa. Ukratko, 1400kn R.I.P.

E sad, moje pitanje bi bilo, da li mislite da je MBO zeznula stvar ili postoji mogucnost da je napajanje glavni krivac? Cisto da znam dal da ga nosim na servis da se isto ne bi desilo sa novom konfom. MBO je bila Gigabyte 7N400S-L, a napajanje je Chieftec 410W. RAMi su nekako prezivjeli, HDDovi su isto OK, no mislim da mi je jedan DVD-RW otisao u medjuvremenu (cita samo probrane DVDe). Niti jedno "kurenje" nije bilo ocito, samo se odjednom nije htio komp upaliti. Prvi proc je vidljivo skuren, na drugom se ne vidi, a za Radeonku sam vec rekao. MBO je bila na servisu u Ve-Milu di su mi rekli da su samo provjerili dal radi i to je to, ali da su imali dosta slucajeva u kojima proc skuri MBO i onda MBO dalje kuri sve po redu. Meni malo zvuci kao SF..., a vama?

Thnx svima!
m@tthew je offline   Reply With Quote