Citiraj:
Autor gospar
na pce serveru bilo je najbolje kada nije bilo u vlasnistvu forum clanova.
nitko se nije svadao niti je kome sto smetalo. danas svi kojima se igra bez pizdarija igraju na drugim mjestima.
|
A kada to nije bio u vlasništvu PCE forum članova? Ne mogu se sjetiti te zgode.
Ako izuzmemo nekoliko nadurenih likova, koji skiće jer nije baš sve po njihovom, zapravo i nema pizdarija. Igramo svaki dan, dobro se zabavljamo i uživamo.
G-man ne može imati iskustva jer je patch izašao prije vrlo kratko vrijeme. Ja sam imao server na v1.2 u prvih 20-50 servera. Već sam našao nekoliko grešaka dok još nije bio službeno objavljen. Ajde popis nekih mojih zapažanja:
- Hud sa scoreom ne prikazuje uvijek ispravno stanje. Razlikuje se od stvarnog po kojem se vodi igra.
- Nisu riješeni SVI exploiti. Dobar dio je riješen.
- Nisu riješeni svi bugovi, osobito oni koji mene smetaju.
- Nove mape imaju bugove. Sitnije ali imaju.
- Nove mape su grafički prezahtjevne, iako tako ne izgledaju. Dolazim do zaključka da su loše napravljene.
- Preveliko povećanje pinga sa uključenim punkbusterom. Razumijem da je malo veći ali troduplo je previše.
- Igra se učitava dvostruko duže.
- Novijim hackovima su ljudi igrali na serveru sa punkbusterom. Probao i ja i gle čuda, ide. Testiranje je trajalo oko 15-tak minuta.
- Probao sam ulazak na servere sa LEGALNIM licence key-em i na dva servera nisam uspio ući. Oba u Nizozemskoj.
- 2ci- je već napravio hack koji punkbuster ne otkriva, potvrdio filmom i slikom. Svoj primjerak možete kupiti za 35$.
- Pregledom koda sam utvrdio da se nije napravilo ništa što jedan dobar moder ne bi napravio i bez nove verzije igre. Nekoliko sitnih izmjena pravila i hud-ova, te se pokrpalo nekoliko exploita na način da te igra ubije ako ih pokušaš iskoristiti. Malo više od onoga od innocent bystander koji je to napravio za svega nekoliko mapa jer nije radio 6 mjeseci i nije plačen za to.
Sljedeće što ću napraviti je to da ću upravo fixeve tih exploita implementirati u postojeći mod. Pregledom od nekoliko sekundi sam zaljkučio da je to vrlo lako. To dovoljno govori kako je to ozbiljno riješeno.
Da mi je ozbiljni programer pri ruci, cijeli bi mod sa popravcima prebacio na verziju 1.0, zajedno sa punkbusterom. Taj patch bi bio daleko ozbiljniji jer sam već izpravio neke bitne stvari u njemu.