Citiraj:
Autor Hido
Eto momci meni je bilo dosadno pa sam se isto isao pozabaviti svojim X2 3800+
, i prije sam se igrao ali nisam zelio nista konkretno jer je tu bilo stock hlađenje tako da sam dogurao samo do 2833MHz-a sto i nije tako lose ali X2 moze dat puno vishe , ova cifra je bila varirana na 1.55V pri idle-53°C najvishe 58°C....
Ali je zato prije par dana dosao meni u ruke Scythe SHOGUN Heatlane jedan jako dobar mozda i jedan od boljih hladnjaka za procesore na trzistu....na njega su dodatno stavljena 2 80mm hladnjaka sa strane , jedan upuhuje drugi izvlaci topli zrak van , tako da je dobivena dobra koncentracija protoka hladnog zraka bez dugog zadrzavanja toplog....
Krenulo je igranje i dobio sam onoliko koliko sam htio nije bilo puno ali meni dovoljno..... uspio se drzati 12h u prime u 95 bez greske pri : 3141MHz-a 1.60V-1.65V idle 55°C load 61°C mislim da dalje nije imalo smisla gurat jer jednostavno dok se ne nabavi vodeno hlađenje ovo sa temperaturom nema smisla.....
evo i par testova
3D Mark01 - 31 233
3D Mark03 - 16 328
3D Mark05 - 8444
nazalost nemam 3d 06 tak da nisam isprobo ,
ps: cijela confa je bila overclockana jos vishe nego sta je u sigu
|
Nema sanse da vjerujem dok ne pokazes screenshot,na zrak x2 3800 3141mhz : bonker : Pa toliko ne ide niti jedan opteron 170 s vodom!! i to 12h prime stabilno...: baad : a x2 3800 nisam vidio iznad 2800 stabilno,nigdje...rijetki su oni koji su i toliko postigli,na raznim OC bazama ima puno rezultata s svim procesorima
lupi screenshot i dokazi,jer ako je to istina imas daleko,daleko daleko najbolju jezgru ne samo manchestera,nego svih procesora jer ni jedan dual core ne ide toliko na ZRAK,pa makar imao 13 ventilatora i pasivnjak od 3kg