Citiraj:
Autor BrunoZG
Slucajno sam i ja radio sa televizorima (ne monitorima)
I nikad nije bio problem ekrana zamučenost sa jedne strane.
Kvarovi ekrana su se najcesce manifestirali:
1) rikno je ili oslabio jedan od topova (tada boje ne valjaju jel fali il je oslabila jedna od osnovnih boja (R G ili B)
2) Kod prevelikog osvjetljenja slika odlazi u negativ
3) Opcenit dojam nekontrasne slike i manjak fokusa
I to se u pravilu nije desavalo kod dobrano upotrebljavanih ekrana (7 i više godina ) prije više nego manje.
A tvoj opis zamučenosti je relativan.. treba malo detaljnije opisat. Ak je zamučeno u smislu da je taj dio pofarban onda moze bit i demagletizacija al tad najvjerojatnije ne bi bilo samo na jednoj strani ekrana)
Ako je kako pise a pise da je zamuceno i da boje odgovaraju sumnjam da je ekran pogotovo sto je samo star 3 godine,
|
Evo ja bas imam na servisu Philipsa starog dve godine kojem je zamucena slika i nevalja ekran, nemogu vjerovat da moram ovo pravdat, inace novi ekrani se rade tako da ne traju duze od cetri godine to najvise vrjedi za sony (samo noviji modeli, stariji su vjecni) a zamucenost slike vecinom nastaje zbog pretankog "premaza" (potrosio se) u kojeg udaraju elektroni i pretvaraju se u fotone taj sloj je nekad bio puno deblji. Pitat cu jos sutra sefa sve o tome pa cete dobiti FUL REPORT.