Citiraj:
Originally posted by msvrtan
pa nije sad nesto taj a64...ali uzmi da je to tek inzinjerski primjerak..tu ima jos dorada ko blata...isto kao i doom3 koji na najjacoj kartici je imao 15fpsova jedva...ali kad izadje vjerujem da ce se poboljsati par puta...
a opet a64 gazi u nekim stvarima p4 koji je ve dugo gotov produkt..pa ziher sam da intel izleti sad s nekim svojim procom koji ce izaci za 6 mjeseci da se nebi pokazao kao nesto super novo...prvo ne ksve radi a onda optimizacija i popravaljanje djecjih bolesti..
|
Pa naravno da A64 gazi P4, jer su ipak to 64 bita, usprkos svemu. Naravno da će intel uzvratit udarac. AMD je odlična firma. Sada više nemam ni jedan njihov proc, ali prije sam bio zadovoljan (Athlon 1,4 @ 1,7). Samo mislim da su malo zabrljavili sa Athlonom XP. Imaju pun k.... jezgri (Palimino, Thoroughbread, Barton), ali svejedno 3000+ pokazuje bolje rezultate od 3,06 GHz, a o cijeni da ne govorimo. Intel zapaprio 3,06 zbog HTa, kao da je sad to nešto posebno, a samo 0,005 % aplikacija podržava to sranje. Gejmeri ne trebaju to. AMD je malo razočarao OCere sa otključavanjem procesora, ali kad ga jednom otključaš puno je bolja stvar od Intelovih - možeš podešavat i množitelj i FSB
Brine me samo utrka u mikronima. Intel ima love i može otvarat nove tvornice sa 0,09 i 0,065 ..., a AMD teško prelazi na nove proizvodne procese. Evo, dugo im je trebalo da prijeđu na 0,13 a kad su prešli i utvrdili se Intel bi odma sa Prescottom na 0,09.
Sve u svemu i AMD i Intel imaju svatko svoje prednosti i nedostatke.