Citiraj:
Ne, dovoljno je ne ici reverse engineeringom, prestati tuzakati konkurenciju i kupovati tudje tehnologije/inzinjere.
|
Tužakati konkurenciju zbog uporabe nelegalnih taktika za održavanje monopola na tržištu je po meni sasvim u redu. Sporenje s Intelom oko tehnologija je završilo prije više od 10 god.
Reverse engineering? A čega to?
Kupovati tuđe tehnologije i inženjere? Naravno, ako ih možeš dobiti za prihvatljivu lovu. Ali i dalje mi nije jasno čiju je to tehnologiju AMD upotrijebio pri dizajnu K7 odnosno K8.
Citiraj:
Koje to "neke izraelske firme", dragi Denise? Citava Centrino koncepcija proizasla je iz Intel Israel's Design Centara, dakle, ne radi se o "nekoj izraelskoj firmi" nego o "nekome" koga je Intel platio da to uradi.
|
Da, ali inženjeri koji rade u centrima zasigurno nisu sve svoje ideje dobili baš u Intelovom labu. I sigurno ih je hrpa radila u drugim tvrtkama prije Intela.
Citiraj:
Kad bolje razmislim, mozda si u pravu. Od K7 arhitekture koja je radila cuda uspjeli su napraviti govno od K8. No kad vec molecivo pizdis da ti objasnim nesto sto vec zna i svaki Teo na grani, K8 nije donio nista novo u samom dizajnu osim ponesto redizajniranog pipelinea (koji je, u sustini, ostao isti kao i na K7), integrirani memorijski kontroler te HT. Hm, da vidimo dalje. Identican fp64 FPU, komada 3 - na oba procesora. 3 x86 decoding unita - na oba procesora. 3 integer unita - na oba procesora. Hmm, organizacija cachea - identicna, pogotovo sto se tice L1.
|
Govno? Ti si se najeo jebene bunike meni se čini.
Zaboravio si na recimo
- osjetno unaprijeđena jedinica za granjanje
- nešto dublji integerski pipeline
- osjetno unaprijeđeni instrukcijski dekoder
- podrška za 64-bitne instrukcije
Drugim riječima, da, K7 i K8 jesu slični, ali nisu jednaki. K8 je frizirani K7 na steroidima nakon plastične operacije i ljetovanja na Barbadosu.
Citiraj:
Cilja i Intel, Xeoni se "lako" dadu spojiti do 256 komada, FYI. Na stranu to sto cak ni bajni A64 nije NUMA sposoban kako spada, pa mu skaliranje hrpetine procesora ne znaci apsolutno nista.
|
Izvrsno, samo mi još reci cijenu spajanja toliko broja Xeona i gdje je to uopće iskorišteno. Druga stvar, po čemu to K8 nije NUMA sposoban?
Oni nisu imali problema, koliko vidim...
http://www.digit-life.com/articles2/cpu/rmma-numa2.html
Citiraj:
Svako zdravo trziste ima konkurenciju. Ne znam zasto mislis da je AMD ostra konkurencija Intelu.
|
Looool, a tržište x86 procesora je šatro zdravo? Da nema AMD-a konkurencije Intelu ne bi bilo. Ako pak govorimo o osobnim računalima uključujući Apple, još je gora situacija budući da je Jobs odlučio također preći na Intel. Ne x86 procesor, nego Intelov x86 procesor.