Konfuzno pitanje i takav odgovor:
-Treba ti wireless kartica (PCI), ako ces sam raditi antenu treba ti jos:
-SMA konektor za kabel-kartica (oko 30 kn)
-kablel -ako imas 13m... to je dosta kabla, meni radi s 11m RG213 (mislim da je oko 10 kn/metar), no da budes siguran radije uzmi LMR400 (samo sto je on skup, a tebi treba 13 m, on je koliko se sijecam duplo skuplji od RG-a), kabel od satelitske je preloš, pogotovo na tu udaljenost, amislim da se i otpori ne slazu wireless treba kabele od 50 ohma, TV antene od 75. S druge strane kad zbrojis koliko ce te izici kvalitetan kabel, kartica i ostalo, skoro pa ti je jeftinije kupiti acces point! S njim mozes imati 20 cm kabela, znaci skoro bez gubitaka...
-treba ti par N-konektora (1 na anteni, jedan na kabelu - naravno ako radis antenu s konektorom, jedan je oko 25-30 kn)
-bolje radi biquad s satelitom nego kantena, definitivno idi na tu kombinaciju
-jedno poslijepodne da provuces kablove, napravis antenu, sve to pospajas
-jednu osobu za kompom i otvorenim stumblerom i jos jednu da okrece antenu
-u principu biras najblizu tocku s kojom imas LOS (line of sight)
-ne kuzim zast Rolleru smeta canyonka, nikada nisam imao vecih problema s tom karticom (jedino nest s driverima u linux-u radi puno bolje nego na xp, npr na xp-u vuce oko 600 kb/s, na linuxu se penje na 1 mb/s - pod istm uvjetima na mrezi)
-drvo moze smetati, a ne mora, najvjerovatnije kad dodje lisce hoce,no pitanje u kojoj mjeri - probaj tu nema pomoci
....