Citiraj:
Autor Hrvoje xyz
aha..
a daj malo objasni taj LOCK kaj to znaci ? u PCIima nemam bas nis a agp imam Radeon 9000.
ja sam mislio da to nadrkavanje proca ide dok se on ne azgrije previse .. al ocito nije tak 
|
Ovak, ugrubo-frekvencija FSB-a ti je povezana sa PCI, AGP i na novijim plocama PCI-E frekvencijama i dizanjem jedna, povlaci da se dizu i ostale frekvencije. Jer sve te frekvencija su u nekakvim omjerima (npr. PCI:AGP ti je 1:2 tj. 33:66)
Znaci defoltne frekvencije su kod tebe ovak:
FSB 133mhz, AGP 66mhz, PCI 33mhz (cisto za informaciju, danasnji PCI-E slotovi rade na 100Mhz)
I sad, kada ti ides OC-at proc dizući mu FSB sa 133 na vise onda ti se dize i frekvencija PCI-a i AGP-a (jer je sve to u omjerima). Tu ti dolazi u pomoc taj PCI lock (najcesce se u BIOS-u pojavlja kao opcija da postavis ili PCI frekvenciju na 33 ili AGP na 66mhz a ne da ti bude takva opcija na "auto") koja drzi PCI frekvencija (i AGP) na njihovim defoltnim vrijednostima, tj. 33 i 66 mhz.
A naravno da kad neka stvar ne radi na defoltnim brzinama, da moze otici pa ti tako mogu i otici kartice koje su u PCI utorima ili AGP utorima
Makar, znam da je kod mog buraza maticna koja nema PCI lock komotno radila na FSB preko 145Mhz, ali je on imao memoriju koja to moze pratiti, tako da ja mislim da tebe stopa memorija