View Single Post
Staro 08.04.2006., 22:40   #143
Simba-OS
Premium
Moj komp

Simba-OS's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Hrvoje xyz
no dobro mislim da cu napravit to , a mozda i probam ovo od domya- otic kod sestricne pa s njenog kompa probat recoverat..
Domy ti dobro govori, slušaj njega.
Vidi, malo o disku i podacima na njemu, te OS-u:
kad brišeš neke podatke, na bilo koji način, ne brišeš ih zaista sa diska. Već brišeš samo njegov index, odnosno podaci samo prividno ne postoje (OS ih ne vidi). Ono u čemu je opasnost, kad prividno ostaneš bez podataka, je to da, budući da za OS ti podaci ne postoje, taj OS daljnjim radom na njihovo mjesto zapisuju druge podatke, preko ovih starih. Tada ti se šanse za trajni gubitak podataka povećevaju. Što će reći - i kad obrišeš fajl, on je i dalje na disku, sve do trenutka kad se preko njega zapišu drugi podaci. Dakle, gledaj što manje prčkati po disku, što manje zapisivanja po njemu. A windoze su poznate po tome da pišu po disku kad, kako i gdje god se sjete.

Ja ti i dalje predlažem podići Knoppix sa CD-a i tako spasiti podatke. Ili ako si totalni mufljuz za linux, onda barem LiveCD windoze (Ultimate boot for win).

Drkanje sa kojekakvim a la Grunf shareware/cackiranim programčićima daje ti veliku šansu da sve izgubiš forever.

E, deca deca...
Simba-OS je offline   Reply With Quote