View Single Post
Staro 07.04.2006., 16:34   #38
mafia
Premium

mafia's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@JC Denton
Gle komp bi koristio i za win aplikacije, ali i za igranje... Nije da sam neki gamer ali bi odvrtio igru koju svako malo, a nisu mi previše bitne sjene/valovi/dimovi i kaj ja znam koja napredna grafička kenjaža...

I da, nikad u životu nisam kodiral video materijal , ali tu i tam sam primjetil da sve sporije radi dok je otvoreno više zahtjevnih programa, ali bože moj, nije me tolko smetalo, bolje bi bilo da je brže ali kaj...

Citiraj:
Autor JC Denton
Sempron bi ti bio dovoljan ako ti se rad na racunalu temelji na radu pod Win aplikacijama. Ne bi primjeti oneku znacajnu razliku ako bi dodao lovu za Athlon64 3000+.

Ali sam misljenja da bi osjetio puno vecu razliku da ubodes ovog PentiumaD. Zasto? Jel' ti se ikad dogodilo da neki program nesto racuna (recimo kodira neki video materijal) i da ti se onda drugi prozori koje otvaras sporo iscrtavaju i programi sporo ucitavaju? E to bi ti bilo puno bolje sa DualCore procesorm tj. jedan program recimo koristi jednu jezgru, dok ti je druga potpuno sloboda na ucitavanje drugog program, iscrtavanje prozora i slicno.

Eto, to je moje misljenje. DualCore se isplati ako dosta radis u raznim programima u multitaskingu. AKo mu je primarna namjena igranje, od DualCore-a nema neke velike koristi.
@sErGiO
Sve mi se čini da ću i ja ubosti taj, jer više ekipa preporučuje njega...

Citiraj:
Autor sErGiO
Sempron ne moze nikako da se poredi sa Pentium D i A64 procesorima. Jeste to jako dobar procesor, ali je neuporedivo slabiji od pomenuta dva modela. Ja da imam 150 eura iz ovih stopa bih prodao moj proc, plocu, memaru i grafiku i presao na 805-icu
@Vucko
E Vucko, ali ako piknem s.939 ima za njega kupit kasnije sve do FX-60-ice, a s.754 je plafon Sempron 3400, kužiš me? Isto tak Intel s775 ima one za 2-3 soma kuna dalje... Znači gle, ako uzmem Athlon, može bit brži u igricama, i kad jednu po jednu aplikaciju koristim, jelda? A P-D može bit brži samo kad više aplikacija odjednom vrtim, ne? A ak upalim samo jednu, bit će sporiji neg AMD, jesam blizu?

Citiraj:
Autor Vucko
Ha cuj, ako ces ici tom metodom, onda znas i sam da je sad uskoro i kraj soc.939, a ako uzmes D 805 mislim da isto neces imat neke mogucnosti nadogradnje...znas i sam kak intel mjenja sockete, ko ja čarape

Uglavnom, velika banana

Ja ti gledam ovak, 3000+ je dobar proc, dobro se OC-a, fino vrti igre, maticne su dosta jeftine za njega i zrele.
D805 je dvojezgreni, to je super je to sve polako ulazi u modu, spor je zbog niskog FSB-a, a kako se mnozitelj nemre mjenjat, neces doc do nekog velikog FSB-a...Dobar u obradi videa, i u multitasking-u...uglavnom, varijanta intel CPU+maticna+mema je nesto skuplja od AMD+maticna+mema...

Ma sve ti je to isti drek...

EDIT: JC denton me pretekao, uglavnom, moje misljenje je isto kao i njegovo...
mafia je offline   Reply With Quote