View Single Post
Staro 05.04.2006., 13:41   #127
Simba-OS
Premium
Moj komp

Simba-OS's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Codiac-
Pa jeli ti citas sta pises ? Ocito ne jer ovo da trebaju ispravljati tudja sranja na svoj trosak je u najmanju ruku smijesan ONI su mu naplatili 2h servisa ili 300kn i komp nije radio. Koji je dio nejasan taj da je on platio ili taj da komp nije radio ?

Ako ti i sam sjebes nesto i onda platis da se to popravi jeli trebas ocekivati popravljeno ili ?

Evo ti jedna usporedba. razbijes auto platis popravak jer si sjebo i dodjes doma i skuzis da se auto neda upaliti. Jeli bi isao u autosalon jebat im majku ?

Mislim ok ljudi svatko ima pravo na misljenje ali nemozes mi pisati ovakve gluposti...
Jedina njihova greška je što mu nisu rekli da je ploča (ili što već) neispravna. Popraviti ju nisu mogli, jer se matična ne popravlja - treba ju zamijeniti. Iz njegovog posta sam zaključio da je očekivao da mu sve naprave "free of charge", jer je, kako je i napisao - računao na jamstvo. Prvo, cijelo računalo ne može biti pod jamstvom ako ga nisu sastavljali oni (u kojem slučaju stavljaju etiketu "void warranty if removed"), već su pod jamstvom komponente koje je kupio. Drugo, znamo pod kojim uvjetima jamstvo vrijedi, a pod kojima ne. Jamstvo ne pokriva nestručno rukovanje i neispravnosti prouzročene takvim rukovanjem, a to je ovdje slučaj. Dakle, zamjenu ne može dobiti jer je neispravnost nastala rukovanjem na način i u uvjetima koje jamstvo ne pokriva. Drugo, bez obzira na ishod, rad servisera mora platiti (sukladno cjeniku usluga), budući da računalo kao takvo nema jamstvo. Kao i u bilo kojem drugom servisu. Ja računalo nikad nisam nosio na popravak, ali sam nosio neke druge elektroničke stvari, s tim da sam uvijek tražio predračun. To znači da oni utvrde kvar i cijenu popravka, ali ne popravljaju dok ja ne odlučim da li mi odgovara. Ako ne, ne popravljaju, ali njihov rad utvrđivanja kvara svejedno sam platio.
Ponavljam, jedina njihova pogreška je, ako sam sve dobro shvatio, što ga nisu izvjestili i rekli mu konkretno u čemu je kvar. Ako mu nisu rekli.

Nekoć davno kupih kompletnu konfu u jednoj osječkoj firmi, PII@333. Dođem doma, uključim, on pri POST-u ispiše - CPU: 500 MHz i tu se zblesa. Naravno, znao sam odmah u čemu je stvar. No, kako sam imao jamstvo, nisam ništa dirao sam, već sam im odnio natrag i za 5 minuta su stavili jumpere kako treba. Prošle sam godine kupio opet konfu u HG Spot-u. Kako je falio vent na kućištu, odmah sam se vratio natrag, oni stavili vent i čovjek htio staviti onu etiketu na stranice i kaže: nećete otvarati, jel? Rekoh - ma naravno da hoću, ne morate stavljati. I to je ok. Ali mi ne pada na pamet da poslije idem nešto reklamirati, ako sam sam sjebao, te se svjesno odrekao jamstva.

Nemojmo biti djeca.Jamostvo imaš ili nemaš. Ako nemaš - onda servis moraš platiti, bez obzira je li popravljeno (pa platiš rad+dijelove) ili nije popravljeno (pa platiš samo rad, odnosno utvrđivanje kvara).
Simba-OS je offline