Ovako imao sam Abit AG8 i915 i napokon sam se odlucio za prelazak na 955 c. Odluka je pala na Aususovu P5WD2 zbog cjene od 1280 kn u Linksu. Ploča je uparena sa 2*512 Geli ddr2 533, P4 630, wd-om od 120 + barica od 120, HIs x800 gto, Tagan 480W.
Sve sam pospajao kresnem komp podesim redosljed butanja u biosu, krenesm u dizanje, cujem bip vezan za fanod proca, skuzim da je doljnja granica kod asusa 811 okretaja te stavim na ignore jel se freezer vrti ispod tih okretaja. sve ok.
skuuzim da mi prepoznaje samo jedan keks od 512 drugi ne. idem instalirat windoze pa cu dalje skuziti sve. dignem windowse. i dalje samo jedan keks nade tako kaze i everest.
noc ranije sam skino sve sto sam mogao naci od drivera i softwarea s Asusovih stranica, i sve je jeko staro i nije uopce redovito update-no. katastrofa abit je tu bio majka. probam instalirati software kojie sam skinuo, baca erore, probam s cd-a isto, probam update od asusa instalirati kaze da je non asusu board ?=????
bios je od prosle godine iz 6 mjeseca ami-ev. napravim boot dos disketu ali na nju nemogu nasnimiti bios i dos flash utility jer je preveliko, inace nisam stručnjak u tome, flasham iz windoza uvijek.
instalirao sam drivere za chipset, grafu i zvuk. pocinju problemi, nece se dic windpozi , komp se resetira na pola, mjenjam kekse, dolazi do windoza ali nepali mis, dizem ponovo, daje mi izbor hoculi dic windoze bez obzira na sve, safe mod itd, biram zadnju konfiguraciju koja je dobro radila, dize ulazi u windovse, sljedeci put dode do windoza ali nepali mis, dakle da nenabrajam dalje .
zovem links da vidim moza jel se javljalo tak sta, i dali mozda imaju ideju, farajeru se bas i neobjasnjava , vata me za bezveznu spiku, ja kazem keks memorije on me pita kao sav pametan sta je keks, mislim hebote, zargon, al ok sporazumili smos s, kao nek flešam bios, pa probam s drugom memom, pa da vratim ploču i uzmem drugu ak nevalja. na kraju ce vjerojatno tako i biti, uzet cu abita ali me zanima dali netko moza ima ideju sta da probam i kak da sjebem taj bios.
dali mozda ima dobrih a znalackih duša u Osijeku koje možda posjeduju ddr2 i voljni su doc da probam druge rame da mozda nije neka glupa nekompitabilnost s pločom ili sl?
Totalno sam zamracio na asusa nisam kuzi da im je supourt tako loš!
THX