View Single Post
Staro 12.04.2003., 08:34   #1
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Talking BH7 smijesne temperature

Ovako, uspio sam prodat moju staru plocu ASUS p4b266e i 512 DDRa i 1.8A. Imao sam od prije 2.4 i jos kupio Abit BH7 i Corsair 3000C2 512 DDR. Naime max OC na Asusu ali 1000%stabilan mi je bio 118 FSB (2880MHz), a temperature od 28 do 46 sa ThermalTakeovim Volcano 7+ na Low režimu vrtnje.
Čim sam spjio Abita, isao sam listam ja po biosu kad ono Idle temp (100FSB, 2.4) 40~42 stupnja. Stani malo probam izvadit cooler, nanovo stavit ArticSilver3 i probat opet, isti qurac. Mislim si možda cooler krivo leži, pa da se ne zajebavam probam Intel Stock cooler, ista stvar (trebalo bi biti oko 24C). Mislim si ko ga jebe, instaliram WinXP, Sandru2k3, 3DMark i SpeedFan za provjeru temperature. Pokrenem CPU Arithmetic, kad ono rezultati 1000 manje od obično na 2.4, probam memoriju, ona još gora. Pokrenem 3dMark 3000 manje nego na ASUSU (koji kurac, tada sam bio ljut ). Nista ajmo probat OCat. Dižem ja FSB i RATIO memorije kao ono ništa se ne mjenja kad izadjem iz biosa. Vec sam htio popizdit kad se sjetim da frajer još nije došao po prodani 1.8A. Stavim njega temp i dalje u biosu 40 (tada pomislim da je greška u očitavanju temperature), probam OCat kad ono bez problema. HOLD YOUR HORSES!!! Uzmem ja 2.4 u ruke kad ono u suprotnom vrhu od znake (onaj trokutic) skroz uz stjenku savijena 3 pina. Izgleda da sam mu ne znam kako savio ta 3 pina i proc je radio bez njih. Izravnam ih, stavim proc nazad i rezultati u sandri i 3DMarku u normalnim granicama. Olaknulo mi je .Izgleda da sam mu isključio iz pogona par milijuna tranzistora koji nisu vitalni za rad . Probam OCat i ide bez problema. Sada mi FSB radi stabilno na 125 (3011MHz) i mem na ~340 2.2.2.5. fali mi oko 200 da prestignem 3.06 u Sandri, a u 3DMarku sam dobio 1000. E, da stavio sam voltazu AGPa na 1.6 i dignuo mem graficke sa 380 na 390, radi stabilno.
Izgleda da sam skrenuo sa teme, ali morao sam sve napričati šta mi se jučer dogodilo. Da se vratim topicu. sada mi u WinXPu Idle 45, a full 70. BurnIn prolazi bez problema. Moje mišljenje je da ploča krivo očitava temperaturu jer mi se prije na ASUSovoj na 125 rusio čim bi došao na 50 stupnjeva. Poslao sam mail ABITu i postao na VRFORUMS. Nadam se da ce mi netko nesto natuknuti, jer nemoguće da imam više temperature od cimerovog AMDa. Moram nešto otkriti tako da ako ne uspijem srediti temperature odnest ću je na servis.
Ah kakav dan
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!

Zadnje izmijenjeno od: LorD ClockaN. 12.04.2003. u 22:46.
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote