Citiraj:
Originally posted by numa
Kupio ja konfiguraciju u Autronicu jer mi je jedan tip uspio srediti kupovinu bez pdv-a. No dobro, sve ide prekrasno i crkne meni IBM-ov 30giga hdd. Odem ja u IBM-ov Drive Fitness i ovaj kaze component failure. Ma prekrasno. Nosim ja to u Autronic a oni mi kazu - 1 g garancija na hdd (sve hdd-ove). Ja joj pocnem psovati da sam ibm daje 2 g garanciju, kako oni mogu muljati itd.
No uglavnom sada imam mrtav hard jer je crko 1 mjesec nakon isteka 1g.
Ljudi moji nemojote kupovati u Autronicu ni za zivu glavu. Jos mi je zenska rekla da sam ja vjerojatno sam potrgo hdd (tj. da mi je pao na pod) i sl. Ko da sam zadnji idiot. A ona sama po svojoj prilici ne razlikuje cd od hard diska. Divno.
|
Sto se tice garancija, IBM daje 3 godine garancije na svoje diskove, ali racunaju od trenutka kada je odredjeni model predstavljen iliti poceo se proizvoditi. Niti jedan prodavac (skoro) nece ti dati vise od 1g na disk. Mozes se zaliti direktno na IBMovim stranicama i tamo dobiti upute gdje u hrv zamijeniti hard (tako tvrde, ne znam nikoga ko je to i napravio ili nije uspio u tome).
Nemoj misliti da je zbog toga Autronic gori od ostalih. Sto se tice trgovina, najbolja iskustva imam s DEUSom, ako kupis konfiguraciju kod njih i nesto ti rikne, dobijes na posudbu od njih to ili slicno dok ti se pokvareni komad ne vrati s popravka/zamijene.