View Single Post
Staro 23.03.2006., 17:45   #3
Roller
Premium

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Cr00k
Imam Asus 6800 graficku staru 18 mjeseci i pocela mi se pregrijavati kod jacih igara a i prebučna je pa sam si uzeo ovaj cooler ZALMAN VF700-AlCu.
Sama montaža nije problem tu mi je sve jasno ali sam čitao na par mjesta da se može sa voltažom to još bolje podesiti tj da manje buči.Također me interesiraju vaša iskustva dali treba nešto specjalno podesiti ,ispolirati podnožje coolera ili slično.Inače mi je matična ploča DFI Lanparty nf 3.
Hvala unaprijed.

Nećeš imati nikakve potrebe za poliranjem i sličnim radnjama jer je sam zalman uistinu vrhunske završne obrade, i to ti bude rekao svatko tko ga je bar jednom držao u ruci
Ja sam ga montirao na Asus v9999 Gamer Edition prije nekoliko mjeseci iz istih razloga, imaš i slike tu negdje na forumu.
Jedino što bih preporučio je da umjesto onih žvakica koje dobiješ sa pasivnim hladnjacima za memoriju lijepo očistiš i staviš dvokomponentno ljepilo iste firme. Uistinu dobro drži ako ga pravilno naneseš, a sami heatsinkovi puno bolje apsorbiraju toplinu, i nek te ne plaši što su to pasivci, jer s tom kombinacijom puno bolje hladiš nego sa tvorničkim hladnjakom za koji neki vele da ima aktivno hlađenje (u krivu su).
Staviš kapljicu jedne komponente na heatsink i s drugim heatsinkom razmažeš, da u konačnici dobiješ skroz tanki film koji se niti ne vidi, nego samo u sjaj odaje da ima "ljepila".
Tako isto i na memorijskim čipovima, a razmazuješ s nekom glatkom plohom ( pasivac sa stare ploče i sl.)
A heatsink stavljaj poput pokrovnog stakalca na memorijski čip, dakle pod kutem, pa spustiš, da ne bi došlo do zarobljivanja mjehurića zraka.
Sa tvorničkim hladnjakom su kod mene temperature nerijetko išle do 85 stpnjeva i za memoriju i za grafički procesor, a u idleu 65/65.
Evo ti stanje sad...

Još što se tiče glasnoće, vf700 je uistinu dovoljno tih na 5V i nema potrebe za dodatnim pothvatima, no ukoliko ti je i to preglasno, možeš spojiti preko nekakvog potenciometra, nitko ti ne brani
Roller je offline   Reply With Quote