Citiraj:
Autor Libertus
Migracija kod Synology se svodi na to da diskove iz starog NAS-a gurneš u novi. Kraj.
Osim ako iz nekog razloga želiš novu instalaciju, onda ima još jedan korak.
Mislim da ti je lakše diskove iz starog staviti u novi, a druge diskove staviti u stari i narediti ga kao backup.
EDIT: Sada čitam što si napisao.
Ako ja dobro razumijem Syno, time ćeš pobrisati Toshiba diskove, tj. nećeš podatke prenijeti na nove diskove.
|
Koliko sam razumio čitajući, postoje dvije mogućnosti.
Gasim stari NAS, vadim diskove po brojevima, stavljam u novi NAS po istom redosljedu, palim novi NAS, i ako ponudi opciju migrate, to je to.
Ako ne ponudi tu opciju, nego kaže Initialize, Create new storage pool, all data will be erased znači da ne ide i onda bi trebalo napraviti kao u mom prvom postu.
Citiraj:
Autor Lewis
Najbolje je da kupis 4 nova diska i nediras stari NAS nego sve podesis od nule na novome i onda iskopiras podatke sa staroga pa tad aon postane Offsite.
Ionako ces htjeti nesto podesit drugacije, neke foldere optimizirat/podesit drugacije nego si podesio prije 10 godina  . itd. itd...
|
Nove diskove sam kupio prije 4-5 mjeseci, glupo mi je opet davati 1-2k eura za nove diskove (ili koliko god sada koštaju).
Citiraj:
Autor xlr
Osobno bih podatke preselio na nove diskove, a stare diskove koristio kao backup. Statisticki gledano, stari disk bi trebao ranije prdnuti, pa bolje neka prdne u backupu nego u produkciji. Statisticki, jel.
Savjet s cistom instalacijom i setupom nije losa ideja. I o tome sam osobno razmisljao (i vrlo vjerojatno budem to napravio) kada skupim para (i muda) kupiti novi par diskova za offsite NAS koji zasad čami u tami.
|
Istina, i da nisam kupio nove diskove prije par mjeseci, tako bi i napravio. Ovako mi je glupo kupovati opet nove diskove.