View Single Post
Staro Jučer, 13:45   #4929
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Migracija kod Synology se svodi na to da diskove iz starog NAS-a gurneš u novi. Kraj.
Osim ako iz nekog razloga želiš novu instalaciju, onda ima još jedan korak.

Mislim da ti je lakše diskove iz starog staviti u novi, a druge diskove staviti u stari i narediti ga kao backup.

EDIT: Sada čitam što si napisao.
Ako ja dobro razumijem Syno, time ćeš pobrisati Toshiba diskove, tj. nećeš podatke prenijeti na nove diskove.

Koliko sam razumio čitajući, postoje dvije mogućnosti.
Gasim stari NAS, vadim diskove po brojevima, stavljam u novi NAS po istom redosljedu, palim novi NAS, i ako ponudi opciju migrate, to je to.
Ako ne ponudi tu opciju, nego kaže Initialize, Create new storage pool, all data will be erased znači da ne ide i onda bi trebalo napraviti kao u mom prvom postu.

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Najbolje je da kupis 4 nova diska i nediras stari NAS nego sve podesis od nule na novome i onda iskopiras podatke sa staroga pa tad aon postane Offsite.
Ionako ces htjeti nesto podesit drugacije, neke foldere optimizirat/podesit drugacije nego si podesio prije 10 godina . itd. itd...

Nove diskove sam kupio prije 4-5 mjeseci, glupo mi je opet davati 1-2k eura za nove diskove (ili koliko god sada koštaju).

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Osobno bih podatke preselio na nove diskove, a stare diskove koristio kao backup. Statisticki gledano, stari disk bi trebao ranije prdnuti, pa bolje neka prdne u backupu nego u produkciji. Statisticki, jel.

Savjet s cistom instalacijom i setupom nije losa ideja. I o tome sam osobno razmisljao (i vrlo vjerojatno budem to napravio) kada skupim para (i muda) kupiti novi par diskova za offsite NAS koji zasad čami u tami.

Istina, i da nisam kupio nove diskove prije par mjeseci, tako bi i napravio. Ovako mi je glupo kupovati opet nove diskove.
Colop je online   Reply With Quote