Ja sam starnje počeo osjećati tijekom 30-ih, jer tada se kod mene pojavljuju prve velike zdravstvene promjene.
U 40-ima su se stabilizirale, ali gubitak snage, veći umor i popodnevno spavanje postaju za mene normalna stvar. U 40-ima sam počeo piti kavu da bih izbjegao pospanost tijekom dana.
Najbolja stvar za mene se pokazao HIIT trening. Radim ga tri puta tjedno i osjećam se kao mladić. Svatkome tko počinje osjećati starenje preporučio bih HIIT trening. Ja nakon normalnog treninga odradim HIIT. Prvo napravim 15 sklekova, pa odmah 5 zgibova, odmor 1 minutu. Tako tri puta, i nakon toga odmah idem na spravu za veslanje i napravim 6 krugova: 30 sekundi punom snagom na najvećem opterećenju, pa 1 minutu lagano.
Tim načinom vježbanja tijekom dana počeo sam se osjećati kao kad sam imao 20 godina. Rezultat me iznenadio, nisam očekivao takvu promjenu.
Preporuka koju sam dobio da ubacim HIIT u svoju trening rutinu za podizanje testorena pokazala se odličnom. Da li se podigao testosteron ili je nešto drugo u pitanju, ne znam, ali promjena je vidljiva.