View Single Post
Staro 24.03.2026., 08:20   #110
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
GDPR te ne stiti ako se neovlasteno i bez dozvole/znanja vlasnika privatnog zemljista, fizicki kreces u takvom prostoru. Konkretno, posto administriram jedno 20-tak kamera imao sam situaciju ulaska kamiona u dvoriste s time da je "izvidnica" prije isla pjeske vidjet koliko ima lima iza supe. Prvo je usao pjesak i "snimio" lim, izasao vanka i onda ulazi kamion unatraske i otvaraju zadnju stranicu. Vlasnik objekta je van RH, dobija obavijest i pali sirenu na kameri. Ekipa se prvo ukopala u mjestu a onda bjezanija sa otvorenom stranicom i psovanje vozaca na drugog lika da kako nije vidio kamere...

Ja izvukao snimke i pokazali par ljudi u selu, stavili na fb i odnjeli policiji. Preko fb se javio covjek iz susjednog sela i prepoznao kamion, dostavili policiji informacije i oni osli u provjeru tog kamiona. Nasli sofera i njegovog sina koji je bio cak u istoj odjeci u kojoj je zabiljezen na snimci. Obojca su rekli da su "okretali" kamion pa su morali uci u dvoriste

Uglavnom policija nista nije rekla da je problem kako su nadjeni i da nece biti problema ako snimka ide na sud jer GDPR nije zamisljen da stiti provalnike ili lopove a niti si iste duzan obavijestiti da ti snimas svoje vlasnistvo. Nemas sta traziti u tudjem dvoristu - kraj price. Isto tako bilo je u novinama, negdje oko Virovitice provalnik se zalio da je nazakonito snimljen dok je preskakao kapiju i husio po dvoristu a kamera bila na staji, odnio bicikli iz dvorista tj. bacio ga preko kapije i sud ga "odleprsao" da nema nikakva prava na privatnost ako se nalazi unutar tudjeg vlasnistva.

Ovdje su Indijanci uhvaceni sa 3 kamere, prvo ih je uhvatila kapija, pa dvoriste 1 i dvoriste 2. Kamere su postavljene da preklapaju jedna drugu tak da nema mrtvih kutova itd... Osiguro sam sa svih mogucih strana kucu i dvoriste sa 8 kamera ukupno.

Uglavnom zadnje sto mi je javio kolega da ih policija tereti za provalu i pokusaj kradje.
Sve si u pravu samo da se poklope zvijezde i odvije se priča tako kako si reko,izvidnica,dolazak,alarm i bežanija pa kad podvučeš crtu nisu ništa zla napravili i završe na fejsu ko šta si reko,mogu te tužit,prodat priču da su iz bezazlenog razloga se izgubili i bili prisiljeni tu npr. okrenut kamion bla bla kme kme i da su zbog toga završili na fejsu i da se šeraju snimke po selu s njima u ulozi nedužnih/potencijalnih lopova a ti nisi po PS-u,eto ti problem. Drugi je par rukava što od ekipe koja je 5 dana u istoj odjeći to ne očekuješ pa se vrlo vjerojatno neće desiti.
Oni su napravili trespassing i za to su krivi iako zbog alarma nisu krali. Ti si kriv šta si šerao po selu i po fejsu snimke pa i ti možeš dobit po prstima samo te oni neće tužit jer da imaju za pissing contest i odvjetnike ne bi radili izvidnice i brojali sekundarne sirovine nekome po dvorištu.
To ti je ko kad je mog kolegu pokupila strankinja autom a on na motoru za koji nije imao vozačku. Skužio je ako tuži da će bit u dobrom plusu iako je pred zakonom on bio dijelom kriv jer je bio u prekršaju zbog vozačke koju nije imao a ona je bila kriva za sve ostalo. Išao je na sud,platio regularnu kaznu za vozačku a nju oderao za sve ostalo i isplivao i to dobro.
Ja imam na dvije lokacije kamere,jedna doma je za zahebanciju i tu problema nema a druga je na viksi jer tamo skoro svaki dan netko zabija nos i prolazi s obje strane u dvorište iako je na oba ulaza nspisano da je privatno vlasništvo a u dvorištu stoji i da je pod video nadzorom šta nisam trebao ni stavit. Kužim znatiželjne glupave lokalce šta ih zanima šta tu ima jer se s ceste ništa ne vidi ali me stranci čude koji znaju kako bi doma fasovali da neovlašteno bleje po tuđem dvorištu. Štete dosad nije bilo pa ne reagiram a snimaka imam masu.

Poslano sa mog 2407FPN8EG koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote