Mene zivo zanima kako ce ici ta implementacija naplate 3€ po artiklu ( osim ako nisu isti artikli pa ide 3€ jednokratno na sve u "paketu" ) i tko ce to odrađivati?
Nadalje, meni sad dolazi jedan objedinjeni paket unutar kojega su 14 paketa sa 98 artikla! A sta ako sam narucio identican artikl od 2 razlicita seelera?
Sta za zakonodavca prestavlja paket? Objedinjeni paket ili broj paketa unutar objedinjenog paketa jer sam paket koji dolazi ima
samo jedan pdv IOSS i tracking broj.
I opet nejasnoca ce biti... jer ako se roba oporezuje sa ta 3€ iskljucivo po
carinskoj kategoriji robe onda je svejedno u koliko paketa dolazi ta roba ako spada u
istu carinsku kategoriju.
Tako kako je clanak novinarski napisan tu se ne zna sta se zapravo oporezuje.., paket/i, artikl/i no ako naplata ide po tarifnim brojevima i podbrojevima robe za svaki artikl onda je svejedno koliko ima malih paketa unutar objedinjenog paketa... ili ne?
Ako "oni" idu u naplatu po carinskoj kategoriji robe tj. klasicno tarfiranje robe tko ce im to radit? Tarifiranje robe
smije i moze raditi samo
ovlasteni carinski agent, ta knjizurina
za tarifiranje robe je visoka doslovce 60cm

Mislim ima kompjuterski program gdje samo uneses podatke ali opet... ako to carina misli raditi pa nema sanse sa sadasnjom strukturom zaposlenih.