Citiraj:
Autor Piksa
Isto tako se ja svojom strukom bavim 25 godina, a implementacija AI-a u radnu svakodnevicu mi također dođe iz gušta.  S tim da mi donosi dobranu uštedu vremena za neke trivijalne poslove, a plačen sam po učinku. You do the math.
|
Za pisanje bilokakvog teksta, AI laprdalo je odlicno... Ali jako jako jako pazi kod ikakvih bitnih izracuna... Sa 25 godina iskustva ces vrlo lako prepoznati kada pocne davati krive rezultate... Jednostavno, moras imati malo soli u glavi jer taj AI koji koristis nije treniran na setu podataka za kojeg ga ti koristis... Da sam na tvom mjestu, krenuo bih sa treniranjem AIja sa specificnim podacima iz tvoje domene... Rekao si da se bavis gradjevinom, jel tako? General-use LLM kojeg koristis je treniran na javno dostupnim podacima - dakle datasheetovi, nekakve knjige, materijali do kojih se moglo doci... No, to je vrh ledenjaka, ono na cemu niti jedan general-use AI nije treniran je onih 95% skrivenih podataka koje svaka firma drzi kao 'confidential' i koji nikada nece postati javni... E, a ti podaci su jedino sto je tebi bitno za tvoju struku...
Sto se tice onog upita za prijenos 350TB - to je meni u opisu posla, klijent sa kojim suradjujem ima neke korisnike koji imaju i po 5PB podataka... Tako da, ako mi jedno jako jednostavno pitanje da onakav odgovor, a iz iskustva znam da za 2 dana jedva da mogu prenijeti 1TB, onda tu nesto gadno ne stima...
Usput, 80% efikasnost koju navodi je debelo precijenjena... 30-40% ako dobije preko public linka, to je puno previse... Mozemo tu sad naklapat o lose slozenim mrezama, itd, no to je realnost sa kojom se stalno susrecem...