Ekipa, poceo sam se gubit u proucavanju uredaja za kuhinju i lagano mi je vec muka iskreno. Trebam ugradbenu pecnicu i indukcijsku plocu i tu se jako lome koplja po internetijima a ja sam dobio kurzslus vec od proucavanja svega jer:
1. Bosch je zakon (al samo ako je "Made in Germany"...al ima ekipe koji nisu bas zadovoljni ukljucujuci i frenda koji je iskesirao za Bosch pecnicu puno vise nego sto ja planiram). Gledam seriju 4/6 indukcija + pecnice.
2. Elektrolux uredaji su solidni al kak ti se posreci i generalno se smatraju losije kvalitete nego Bosch. Osobno me privlaci 2+3 godina jamstva koju imaju ove godine te Sapphiremat indukcijske ploce (razmisljao sam i o onoj kombinaciji plin+indukcija za koje znam da bar 2 clana ovog foruma imaju (Hamm i Calypso) pa bih bio zahvalan na feedbacku i po tom pitanju). Gledam Sapphiremat indukcije + Seriju 500/600 pecnice.
3. Ikea 300/500 uredaji imaju 5 godina garancije i cijene su ok al su svi protiv istih...navodno su izmijenjeni pa je tesko dijelove nabavit itd. (ovo kaj sam sam gledao su Matmässig ili Kolstan indukcija + Frillesbo ili Stenaby pecnica)
Meni je budet cca 1200 Eura za oboje i iskreno ne trebam nikaj posebno, prije svega mi je bitna pouzdanost i ako se pokvari van jamstva da mogu za relativno normalne novce servisirat. Svi kazu onda Miele al to mi je previse love kak je da je. Indukcija - pretpostavljam da bi mi sve bilo ok (dosad jedino iskustvo imam sa Siemens IQ500 setom pecnica+indukcija staro bar 10 godina), gledao sam Sapphiremat jer mi je ljepsa i navodno se ne vidi sve na njoj. Pecnica - isto tak nist posebno, hocu gumbe nikakve touch gluposti, donji i gornji grijac, da ima pecenje vrucim zrakom i eventualno tu "Airfry" funkciju. Retro look bi bio ogroman plus.
Prosvijetlite me