Citiraj:
Autor Romano.Cule
Ja bi izbjegao TCL pa makar me svi popljuvali. Taj kineski monstrum je apsorbirao Panasonic i sad Sony. Panasonic su toliko izmasakrirali da doslovno gledaju da uštede na jednom kondenzatoru,a panele ionako kupuju od LG-a i Samsunga,a one koje proizvode su srednja žalost.
Jednostavno kupovina njihovih televizora je lutrija. Kako su oni uspjeli gdje drugi brendovi nisu. Ne mozes biti kvalitetan i jeftin. Znaci reži na internim komponentama i materijalima izrade.
|
I ja sam tako razmišljao do "jučer"... S druge strane nisam nikad pretjerano patio od brandova, inače imam open minded pristup uz neke iznimke kad pričamo o elektronici i HW-u generalno...
Moje razmišljanje je: ako se određeni model određenog branda pokaže na testovima kao dobar odabir i ima u velikoj većini pozitivne dojmove - to je to.
Sad kad uživo gledam taj TCL šrot svaki dan

, mogu ti reći da sam baš zadovoljan svojom odlukom. Koliko će to trajati, ne znam.
Ako odradi 7-8god. ko bivši Sony - ja zadovoljan. Inače, ispunio sam onaj zahtjev za produženom garom, još čekam potvrdu...
Mislim da bi se iznenadio koliko sama izrada izgleda kvalitetna, osim naravno one velike plastike od iza koja je kao i svaka druga. Ne škripi ali izgleda jeftino - za što me iskreno zaboli ona stvar

.
Okvir je metalni, bezeli su oko 4mm osim na donjoj strani (očekivano), u svakom slučaju tv daje baš premium dojam. Sad, jel mene pogodio dobar primjerak - moguće da je, ne mogu znati sigurno..
Znam samo da nisam ni jedan jedini review našao sa negativnim zaključkom za ovaj model
Btw, dosta reviewera su usporedili C8K sa Braviom 9 ako se ne varam (isto high-end mini-LED model samo duplo skuplji od TCL-a ofkors), kažu da TCL sa zadnjim updateom ima nevjerojatno
sličan prikaz i procesuiranje slike uz nešto bolji kontrast... Što je za mene kao kupca veliki +. Možda je na kraju krajeva to jedan od razloga zašto se Slony odlučio upravo za njih

Pričam o kvaliteti slike, izrada i materijali su nešto drugo - tu je zasigurno bilo uštede kako i sam kažeš.
Dovoljan je samo podatak da je C8K 75" težak oko 30kg, dok je Bravia 9 75" skoro 15kg teža