View Single Post
Staro Jučer, 16:05   #207
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Bubba
Docim je Internet poznat po tome da je riznica tocnih, objektivnih i nepogresivih informacija.
Si Sancho > al internet nije do te razine pomutio neuke umove u nastetio kao sto je AI u par mjeseci sto se gura. I bio je opcija koja se nije gurala na privatne uredaje kroz grlo korisnika (bar ne u tako ranoj fazi). Eno firma u kojoj radim je MS partner i gura Copilot aktivno i promovira upotrebu Copilota interno. Ne hvala, sto sam i rekao svom nadredenom , nakon sto sam dokazao da je od tog softwerskog rijesenja vise stete nego koristi. Zasad.

Citiraj:
Joj daj, tugy plaky.

Sto smo sad trebali plakati kada je nastajao internet jer je tvoj Pentium trosio 20W a milijuni novih servera u podatkovnim centrima su disproporcionalno trosili redove velicina vise? Cviliti sto je Gutenberg slozio tiskarski stroj pa smo posjekli drva i drva da bi mogao kenjati u sigurnosti i toplini doma ter citati Hrvatski obzor bez straha da te siluje napaljena antilopa izmedju dva kamena?

Ono sto je dobro ce o(p)stat, ono sto nije izgubit ce kupce i propast. Procesi ce se promijeniti, prilagodljivi idu dalje, zaostali zaostaju. Ni prvi ni zadnji primjer takvog globalnog alata. Od Interneta, pa do aviona, kamiona, parnih strojeva ili otkrica vatre.
Nije isto - svjestan si toga. Ne sjecam se da je nastajanje interneta kakvog poznajemo imalo takve negativne popratne implikacije kao sto to ima trenutno sva ta fama oko AI-a. Na primjer: guralo se godinama manja potrosnja struje i opcenito manji utjecaj na okolis da bi AI probio doslovce kroz noc sve sto je dosad po tom pitanju napravljeno po pitanju potrosnje (vode i struje na primjer). A onda jos dolazi i tema sa jebenom nestasicom cipova koja , ako se oduzi kako se predvida - bi mogla imati puno gore implikacije, barem za segment consumer trzista elektronikom (i ne mislim samo na IT sektor).
tomek@vz je offline   Reply With Quote