Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro Jučer, 16:03   #12929
Lagonda
Registered User

Datum registracije: Jan 2026
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Lokacija za sub je predviđena pošto nemam baš izbora zbog namještaja. Pored je lijevog zvučnika, otvoreno s dvije strane. Ostale dvije strane su zid iza i komoda na kojoj se nalazi zvučnik (i ostalo, to je komoda ispod TV-a). Dubina od 40cm je dubina komode, kako bi sve bilo u jednom nizu. Komoda je cca 5-7cm od zida. Uglavnom, lokacija je dobra, ali eto, imam estetska ograničenja.

Mogu ja tu komodu izmaknuti još 5cm van pa dobiti 5cm, ali to je otprilike to.

Hvala na popisu brendova, pogledam malo što se nudi.

Naručivanje izvana nije problem, a i sumnjam da ću nešto vraćati. Do sada sam imao 8" sealed sub na istoj lokaciji, i svi predloženi su vjerojatno barem 2 koplja bolji. Ali naravno, uzeo bi nešto srednje ili bolje srednje klase za malo para. Recimo da bi mi se bilo jako teško razdvojiti od 1000+ EUR za sub, tako da po mogućnosti <1000 EUR, što manje to bolje.

Kad smo kod toga, i taj mali sub je meni očito je poboljšavao zvučnu sliku, pogotovo kod glazbe. Tako da meni nije jasno kada napišete da više volite glazbu bez sub-a, kod mene je totalno suprotno. Bez suba mi je onako, meh... nema te živosti i uzbuđenja.

Ne vole svi prisustvo suba u glazbi. Jer tko je rekao da je on tu i da mora "lupati"? Ako zvučnik nemre odsvirati glazbu onda je loš zvučnik. Hehe! Jer iole bolji zvučnici mogu fino svirati. Po meni je veći problem malih zvučnika. Oni generalno ne idu baš duboko. Ne uspoređujem neke male preskupe i prejeftine samostojeće, ali okvirno znaš na kaj mislim. Zato se dodavanjem suba to malo izravna. Kao što su neki pisali, sub se ne smije osjetiti kao zasebni uređaj, kao neka točka iz koje dolazi bum. To znači da nije urihtan sa zvukom zvučnika. On mora nadopuniti sliku a ne lupati po svom samo zato jer netko voli lupanje ili će mu frendovi reću uuu hebote, pa imaš i sub, kako dooobrooo... Živost i uzbuđenje dolazi iz glazbe, iz zvučnika, a ne iz bas membrane.

Jedan lik je tražio u sobi najbolje mjesto za sub (mislim da su bili filmovi u pitanju). Postavio je sub na mjesto na kojem sjedi. Pustio ga da radi i onda je puzao po podu i osluškivao da nađe najbolje mjesto. Kad je našao, tamo je stavio sub. Svakakve metode upoznaš.
Lagonda je offline   Reply With Quote