Citiraj:
Autor calypso
Ali ozbiljno, ne vidim nista posebno inteligentno u komadu programa za parkiranje auta... Imas ulazne parametre, imas izlazne, da... mozda je kompliciran program jer treba istovremeno obradjivat i ulazne i izlazne i vrtit to u loopu koji je kontroliran povratnom vezom... Ali inteligencija je jedino bila tamo u programerovoj glavi koji je to osmislio i slozio...
Uostalom, nije li inteligencija sposobnost rjesavanja novih problema? Parkiranje je novi problem jedino dizajneru algoritma, a ne samom programu koji ima algoritam kojeg prati...
Sto se tice usporedbe Elize i Claudea, svidja mi se kao usporedba...  No te dvije bombe, i dalje rade potpuno istu stvar - unistavaju i ubijaju... Nema nista razlicito u njima, nema nikakve 'revolucije', ima samo 'evolucije'...
|
Niš me ne slušaš

. Upravo i je stvar u tome da tu nema inteligencije
ali odrađuje stvari za koje je do sada trebala inteligencija.
Tu je revolucija koju svi ignoriraju, računala i softver koji funkcionira na čisto sintaktičkim principima mogu obaviti stvari za koje je do sad bio potreban inteligentan agent. Umjesto da se divimo ljudima koji su to napravili mi pričamo pizdarije o tome kak je LLM postao pametan kao četvrtaši i sl.
Citiraj:
Autor calypso
Mozak nije fizika...
|
Mozak definitivno jest fizika jer je dio fizičkog svijeta i mora pratiti njegove zakone, to što ne razumijemo u potpunosti kako funkcionira jer nam je to prekompleksno ne znači da nije dio fizike. Svijest je sa druge strane za raspravu...