Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro Danas, 11:27   #12904
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Znam, samo ajde ti to nađi sa svim opcijama.
Crossover na 70, 80, 90 ili 100Hz?
Polaritet na 0 ili 180?
Input sensitivity nominal ili high?
Ground lift da ili ne?
I na kraju imaš volume knob s kojim ga moraš, pored svih ostalih opcija, "utopiti". 😅
Da? Ovo sto sam naveo ukljucuje bas to > dakle igras se opcijama dok ne dobijes zeljeni ucinak. To mozes samo ti sam jer tvoje usi, tvoja pozicija s koje slusas i tvoja prostorija. Moras si uzeti vremena za to (ja sam testirao tjednima / mjesecima neke stvari jer saltanje na brzaka ne daje bas dobar rezultat). Ja sam svoju Yamahu morao ispocetka kalibrirat za vece zvucnike i nove pozicije zvucnika u prostoriji. Prije je Crossover bio na 80 sad je na 50 s tim da sam cak smanjio glasnocu, ostavio na reverb i low sensitivity i to je to. Nije idealno , ni izdaleka a ni izbliza al daje puninu koju zelim u 80% slucajeva (za 50 Eura kolko sam ga rabljenog platio je dovoljno dobar). Za ostalo je kriva soba i to sto bi sub trebao zamjeniti za nekaj bolje al mi se trenutno ne kesira 600+ Eura za sub pogotovo s obzirom na ogroman nedostatak prostorije u kojoj je a u konacnici planiram sve prebacit u VZ do kraja godine gdje ce opet prostorija biti kljucan faktor.
tomek@vz je online   Reply With Quote