Citiraj:
Autor SPLiFF
Jel koristiš Node-RED?

|
Ne koristim, ne vidim neke pretjerane koristi osim grafičkog prikaza, a ovo malo što mi treba nije problem natipkati YAML. HA mi je u Dockeru pa moram ići i na onu custom varijantu instalacije jer container u container ne ide.
Sad imam manje više jednu automatizaciju po uređaju i lako se snađem. Jedino te klime sam zbog hlađenja i grijanja razdvojio na dvije automatizacije po jedinici jer mi je tako preglednije, ali dalo bi se i to navući u jednu.
Primjera radi, svjetlo u nekoj prostoriji mi može biti okinuto preko senzora, preko prekidača i preko helper prekidača koji pali sva svjetla u kući. Normalno, kad stisnem neki prekidač, funkcija senzora se deaktivira.
Nego, kad smo već digli HA temu, kako imate riješen backup? Instalirao sam dodatnu instancu HA na RPi 4 i jednom mjesečno prebacim backup s primarnog HA. Na oba imam helper switch kojim odredim koja je primarna instanca pa se onda automatizacije neće pokrenuti u slučaju da je dotični isključen. Tako se mogu neometano igrati na RPi-u bez da jedan drugog ometaju.
I to sve fino radi OSIM što se Tuya WiFi uređaji na starom protokolu 3.3 ne vide na RPi-ju. Pingaju se normalno, ali status im je unavailable i ne mogu ništa s njima, znači samo na RPi-ju. Ako ih obrišem, ne mogu ih ponovno dodati. Ne bih sad čačkao pa gasio primarnu instancu ili brisao uređaje jer ih možda ni tu neću moći dodati, ali mi smrdi na to da mogu biti vezani samo uz jednu integraciju. Ne znam je li to neko ograničenje u samom protokolu ili što? Ovi drugi WiFi uređaji na protokolu 3.4 ili 3.5 normalno rade na oba HA istovremeno.