View Single Post
Staro 06.02.2026., 16:17   #588
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
nemam volje ni snage se više borit s tim. da li to nekome radi? sigurno da.
da li radi meni? sigurno ne.
a i nemam šta krivo radit, skinem driver, instaliram ga, i to bi trebalo biti to. namjerno sam htio probati kako arc kartica radi u kompu koji nema igpu, međutim nemam trenutno takvo nešto pri ruci. imam neki jadni celeron koji jede sodimm ddr3L kojeg nemam.
probao sam jutros i bez monitora whatsoever, jer server ionako čami u podrumu bez ekrana. rezultat je identičan kao i sa monitorom. dok je arc kartica unutra, driveri ne vide hd630 (u device manageru ima uskličnik), qsv radi na arc kartici i radi tragično. izvadim van arc karticu, driveri prepoznaju hd630 bez jebemti, i qsv radi na igpu. po screenshotu gore.
da bi priča sa arc karticom imala smisla (i gledano za potrošnju struje), moram upalit aspm kako bi se natjeralo karticu da ne troši bez potrebe struju dok je u idle-u. tada se iz nekog ludog gygabite razloga rebar ugasi.
obzirom da i3-10xxx ima sasvim fine transcode performanse, mislim da bi mogao komotno zamijeniti postojeći server sa i3-7100. MISLIM da on troši nešto manje struje , ali čisto zato jer je SFF pa su ovi u lenovu napravili neku magiju oko toga.
nedostižna mi je potrošnja struje starog pentium embeded serverčića (10W) koji se veselo vrti kod staraca doma zadnjih 7 godina, ali isto tako ne pada mi na pamet imat 24/7 potrošnju od 50W da bi 1x mjesečno transkodirao video.
šta je tu je.
jp_rv je offline   Reply With Quote