View Single Post
Staro 04.02.2026., 22:06   #672
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
3x25A je snaga od 17,25kW
Ja na tavanu prije sata imam 3x35A

Od sata do razvodne table idu zice 4x10mm2 no instalcija u kuci trpi max 25A tak da sam to limitirao a to je tako jer su jos deda i baba tamo negdje 70-tih uveli posebno trofaznu za limarsku "radionu" i ta trofazna samo ide kroz kucu sa jednim jedinim izlazom za trofazni stednjak a izlaz je u supi na pomocnoj tabli - drvenoj! E sa te table sam ja uzeo izlaze svih faza pa si malo rasteretio ljetnu kuhinju, supe itd... tj. stavio novi ormaric i vukao linije gdje sam mogao bez kopanja zidova.

Mislim, dobro su oni poslozili linije u kuci i stednjak je na svom samostalnom osiguracu kao i rasvjeta i uticnice imaju jedno 3/4 osiguraca, kupatilo svoj isto ali sve se svodi na jednu fazu i zanimljivo da su poslozili tako da ako skines sva tri trofazna osiguraca, kuca i dalje ima struje. Jos jedna zanimljivost, jedna uticnica u supi maltene uvijek ima struje iako HEP nekada iskljucuje struju radi radova ili kada radi oluje nestane struje - u toj uticnici uvjek ima, ocito ta jedna faza maltene nikada ne ispada ili se ne iskljucuje a zasto pojma nemam...