View Single Post
Staro Jučer, 09:41   #660
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Muka mi je od ovoga, nigdje tuljka nigdje ičega... Ja da sam HEPovac ne bi ovo pustio u pogon
Heppvac je stavio zutozelenu za dolazne faze

Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Troredna ploča,divota za presložiti,ima mijesta,ima i žila da ništa nije kratko,ovo se sredi relativno brzo,do ručka. U prvi red tri limitatora,fid pa ostatak s trofaznim sabirnicama ili čak skinuti limitatore pa nek limitiraju brojilo,nebitno,mogu i ostat jer ima mijesta. Zbog vjerskih razloga ne volim vidjet Wago iako u nekim situacijama nije loš. Nadalje,kad vidim iz fidovke nulu tj. odvodnu plavu žilu koja vodi it RCD-a na sabirnicu nule od 2,5mm dođe mi počet šamarat a pogotovo šta duplira pod isti vijak. Tu majstori useru kad stave npr. jednu žilu 2,5mm i jednu 1,5mm pa vijak ulovi deblju a tanju ne pa počne peckat i trest po kući. Ovo rješavaj šta prije,najveći problem ti je u ploči,nula za cijeli stan ti je 2,5mm duplirana u sabirnici,tu se može i zapalit pa shvati ovo ozbiljnije nego šta jest. Vjerujem da instalacija nije tako rđava.

@tiki66 Hep ti zabole šta je iza limitatora,za to vlasnik odgovara i firma/električar koji su izdali potvrdu o ispravnosti instalacije.

Poslano sa mog 2407FPN8EG koristeći Tapatalk
Brojilo je iz 2003, valjda bi bio i red da ga zamjene ali nikako, ugradio sam na drugoj lokaciji solare, a nisu vec par mjeseci zamjenili brojilo. Što se tiče deblje žice od fidovke i to, ovo su slike tokom radova, sad više nije tako ali ima 4-5 waga, jer je on nešto skraćiva pa produživa pa nemam pojma šta sve nije. Sad svaki šaraf od nule ima svoju žicu, ali u osiguračima ima svega, pospaja je nekoliko žica u jedan osigurač, prije sam ih imao 29 sada imam 22.

Što se tiče limitatora i ja bi ih naradije izbacio, al eto...
OuttaControl je offline   Reply With Quote